Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки громадському контролю щодо керівництва обласної інфекційної лікарні порушено карну справу

16 березня 2015 - 14:07

Про це повідомила голова Громадської ради при облдержадміністрації Наталія Заболотна під час прес-конференції, присвяченої результатам перевірки діяльності цього комунального закладу.

Наталія Заболотна нагадала, що свого часу до Громадської ради звернулися працівники 7-го відділення обласної інфекційної клінічної лікарні, які висловили побоювання, що під приводом ремонту їх відділення хочуть закрити. Саме таке вже сталося з шостим відділенням. Тоді Громадська рада ініціювала проведення «круглого столу» з представниками всіх зацікавлених сторін, а також створення спільної комісії з представниками обласної ради, якій підпорядковується комунальний заклад.

За словами Наталії Заболотної, спочатку керівництво лікарні всіляко блокувало роботу комісії, відмовлялося надавати документи, які стосуються проведеного ремонту шостого відділення. Та все ж таки «з боєм» пакет документів вдалося отримати. В результаті перевірки, до якої були залучені профільні фахівці, виявлено значні порушення, які призвели до нецільового використання бюджетних коштів. За підрахунками громадських активістів, за виконані ремонтні роботи переплачено мінімум 35 тис. грн., при тому, що загальний кошторис складає лише біля 200 тис. грн.

Наразі Орджонікідзевським відділом міліції порушено карну справу за фактом службової підміни документів.

Цей факт, на переконання активістів, є не поодиноким, бо чинне законодавство дозволяє керівникам комунальних закладів, установ та організацій  самочинно визначати замовників робіт, послуг, якщо їх вартість не перевищує  200 тис. грн., що в свою чергу призводить до зловживань та нецільового використання бюджетних коштів. У зв’язку з цим, як повідомила Наталія Заболотна, Громадська рада ініціює створення єдиного відкритого реєстру керівників, бухгалтерів, юристів комунальних закладів, причетних до порушень законодавства, щоб у подальшому вони не могли обіймати відповідальні посади.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні