Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національні меншини об’єднають зусилля на збереження міжнаціональної злагоди та суверенітету України

18 березня 2015 - 10:04

Відбулося чергове засідання координаційної ради громадських об’єднань національних меншин, у якому взяли участь  заступник голови облдержадміністрації (стажування) Едуард Гугнін та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

Едуард Гугнін зазначив, що тривалий час в облдержадміністрації був відсутній заступник, який би системно опікувався гуманітарним напрямком. Тепер, за словами посадовця, потрібно надолужувати згаяний час та активізувати роботу в етнонаціональній сфері.

- На сьогодні є величезне бажання, щоб ми з вами працювали активно та головне – системно. В області наразі зареєстровано більше 130 націй та народностей. У сьогоднішніх соціально-економічних та політичних умовах об’єднання наших зусиль та згуртування – дуже важливе. Ви є лідерами громадської думки того чи іншого етносу, саме від вашої думки залежить те, яким чином буде сприйматись та чи інша ідея в середовищі окремої  народності. Дуже хочу, щоб наша з вами робота не була формальною, ви повинні бути майданчиком для розмов, для відвертих бесід та конкретних дій, спрямованих на розвиток нашого суспільства, - звертаючись до представників нацменшин, зазначив посадовець.

У ході засідання було прийнято спільну заяву щодо ролі та значення громадських організацій національних спільнот у збереженні міжнаціональної злагоди та суверенітету України. Члени координаційної ради одноголосно заявили, що  для поліетнічної громади  Запорізького краю неприйнятні спроби сепаратизму та тероризму, будь-якого протистояння на національному та релігійному ґрунті. Представники нацменшин області висловили підтримку та схвалення дій керівництва держави та регіону, які спрямовані на децентралізацію влади, розширення повноважень місцевих громад, прав національних спільнот, удосконалення державної етнополітики.

Також учасники заходу обговорили рекомендації  центральним органам влади щодо принципів формування етнонаціональної політики в Україні, а також затвердили кадрові зміни у складі координаційної ради громадських об’єднань національних меншин.

Також ішла мова про найближчі спільні плани. Серед них – відкриття за ініціативи Арабського центру 19 березня у Запоріжжі курсів з невідкладної медичної допомоги постраждалим унаслідок надзвичайних ситуацій, надання гуманітарної допомоги обласному військовому шпиталю. Також за ініціативи спілки вірмен Запорізької області протягом березня – квітня відбудеться низка заходів, присвячених 100-й річниці геноциду вірменського народу на теренах Османської імперії.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України