Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Малий бізнес області підтримувати є кому

5 вересня 2006 - 14:50

Регіональний фонд, за словами Володимира Малого, у 1-му півріччі 2006 року організував та провів 18 виїзних консультативно-тематичних семінарів для суб ' єктів підприємницької діяльності. Такі семінари пройшли майже у всіх районах області, в них взяло участь понад 700 підприємців. Семінари присвячувались питанням оподаткування, порядку оформлення відводу землі, отримання фінансової допомоги, організації перевірок контролюючими органами та іншим актуальним темам для представників малого бізнесу.

Крім того, в 1-му півріччі 2006 року підприємцями області разом з фондом розроблені та профінансовані 12 інвестиційних проектів на загальну суму 437 тис. грн. Вказані проекти стосувались виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, відкриття хлібопекарного цеху, виробництва покрівельних матеріалів тощо.

Як повідомив Володимир Малий, у 2-му півріччі поточного року Регіональним фондом передбачається виділення 2,5 млн.грн. на підтримку проектів суб'єктів підприємницької діяльності. Ця фінансова допомога малому бізнесу має безперечні переваги над кредитами комерційних банків. Насамперед, спрощеною схемою її отримання, сприятливими умовами її повернення (можливе повернення коштів через 3 роки), юридичним та бухгалтерським супроводженням цих коштів (що не робить жоден банк) тощо.

Директор фонду розповів про кілька цікавих проектів, які планується профінансувати. Особливу зацікавленість журналістів викликав бізнес-план будівництва заводу пластмасо-піщаних виробів – на цьому заводі планується виготовляти каналізаційні люки, які, природно, не матимуть попиту у «металістів». На думку Володимира Малого, подібна продукція зацікавить підприємства комунальної сфери області.

Володимир Малий, через засоби масової інформації, запросив підприємців подавати свої бізнес-плани для розгляду Регіональним фондом. Більш детальну інформацію про послуги та допомогу, яку може надати фонд можна знайти на сайті www.rbc.zp.ua.

Регіональний фонд підтримки підприємництва по Запорізькій області розташований за адресою: 69107, м .Запоріжжя, пр.Леніна, 164, к.560а, тел. (061) 213-04-62, 213-04-57 email: rfpp@ua.fm.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна