Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Перспективні плани формування територій громад розробляються відкрито – це принципова позиція, - В’ячеслав Негода

8 травня 2015 - 13:07

Перспективні плани формування територій громад розробляються відкрито – це принципова позиція, - В’ячеслав Негода

Перспективні плани формування територій громад областей мають розроблятися облдержадміністраціями відкрито та з максимальним залученням усіх учасників реформи: представників громадськості, органів місцевого самоврядування, експертів всеукраїнських профільних асоціацій, депутатів місцевих рад та народних депутатів від областей. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час online-наради Мінрегіону, Асоціації районних та обласних рад за сприяння Асоціації міст України з представниками Облдержадміністрацій щодо процесу розроблення проектів перспективних планів формування територій громад, стану функціонування регіональних офісів реформ, плану заходів та завдань щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

«Сьогодні головне завдання полягає не в тому, щоб за будь-яку ціну встигнути розробити перспективні плани до якоїсь конкретної дати, а в тому, щоб реформа була правильно сприйнята тими, заради кого вона робиться, тобто мешканцями кожного населеного пункту, кожної області країни», - підкреслив В’ячеслав Негода.

За його словами, ситуація дійсно складається таким чином, що задля успішності реформи сформувати спроможні громади бажано до місцевих виборів. «Але це не означає, що перспективні плани будуть розроблятися закрито, без інформування громадськості, обговорень та консультацій. Відкритість - це принципова позиція», - зазначив В’ячеслав Негода.

Заступник Міністра порадив керівництву облдержадміністрацій активізувати роботу, в тому числі і за допомогою експертів Офісів реформ, щодо проведення масштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед представників місцевого самоврядування та населення.

«Ми хочемо бачити оперативне висвітлення кожного кроку щодо розробки та затвердження перспективних планів не лише на офіційних інформаційних ресурсах облдержадміністрацій, а й у широкому колі регіональних ЗМІ», - сказав В’ячеслав Негода.

Заступник Міністра анонсував також проведення 14-15 травня в Мінрегіоні навчального семінару «Практичні аспекти децентралізації та формування дієздатних громад», на який запрошено по два представники від кожної області, які надалі братимуть активну участь у проведені інформаційно-роз’яснювальної роботи в своєму регіоні.

Як повідомлялося, в Україні стартував процес об’єднання громад і розпочали роботу Офіси реформ, які надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні.

 

Прес-центр Офісу Реформ

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі