Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Запорізький Офіс Реформ спільно з облдержадміністрацією презентував проект перспективного Плану спроможних територіальних громад Запорізької області

13 травня 2015 - 17:39

Проект Плану формування територій громад Запорізької області розроблений і готовий для обговорення на територіях. Сьогодні графічна частина документу та попередні паспорти територіальних громад були офіційно представлені фахівцям та представникам районів. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації (стажування) Леонід Березинський, цей документ стане основою для формування спроможних територіальних громад Запорізької області. З наступного тижня експерти Запорізького Офісу Реформ та члени робочої групи розпочнуть консультації в районах області. Передбачається, що під час обговорення представники територіальних громад та розробники перспективного Плану проаналізують всі його недоліки і переваги і зроблять остаточні правки до документу, який буде винесено на розгляд сесії Запорізької обласної ради 28 травня.

За словами начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Билима, в процесі реформування нині існуючі 298 рад всіх рівнів будуть укрупнені до 48 територіальних громад.

- Це – не нормальний показник для України. На Київщині, орієнтовно, буде сформовано 52 громади, на Дніпропетровщині – 57. Безумовно, і межі, і структура майбутньої громади обговорюватиметься з жителями, з громадськістю тієї чи іншої території. Отже, ми розраховуємо на зворотній зв'язок і на готовність до здійснення реформи з боку населення, - зазначив директор Запорізького Офісу Реформ Олександр Свістун.

Зараз триває розробка паспортів територіальних громад. В документі, заснованому на оперативних даних, враховується чисельність населення станом на 1 січня 2015 року, кількість закладів, що утримуються за рахунок бюджету органів місцевого самоврядування,  обсяг доходів спроможної територіальної громади станом на 01 січня 2015 р., наявність приміщень для розміщення державних органів  та органів місцевого самоврядування тощо.

 

Прес-центр Офісу Реформ

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров