Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Запорізька область готова запозичувати досвід Франції щодо реформи децентралізації»

2 червня 2015 - 20:11

На зустріч з головою облдержадміністрації Григорієм Самардаком прибула делегація групи дружби «Франція-Україна». Ця організація функціонує у Верховній Раді України, Національних зборах та Сенаті Франції. Головним завданням групи є сприяння розвитку міжпарламентського співробітництва між законодавчими органами двох країн, налагодженню регулярних зв’язків на рівні комітетів і комісій обох парламентів, реалізації ініціатив щодо подальшої співпраці на парламентському рівні, поширенню двосторонніх контактів на регіональному рівні.

У Запоріжжі організацію представляли сенатор, голова групи дружби Ерве Море, сенатор, заступник голови групи дружби Жак Лежандр, адміністративний працівник Сенату та фахівець з питань місцевих громад Самір Аммаль.

За словами гостей, їх місія не тільки налагодити зв'язок з нашим регіоном, але й зібрати для французьких парламентарів об'єктивну інформацію щодо ситуації на сході України.

- Після Запоріжжя, наша делегація вирушає до Маріуполя. Ми перші представники французького парламенту, які вирішили на особистому досвіді переконатися, що насправді відбувається в Україні. Згодом цю інформацію надамо нашим колегам. Нам потрібні об'єктивні дані, зібрані власними силами. Інша наша важлива мета - поділитися французьким досвідом реформи децентралізації, - заявив сенатор Ерве Море.

Керівник регіону подякував делегацію за візит і запевнив, що Запорізький край відкритий до співпраці та взаємовигідної роботи.

- Ми переживаємо складний етап. Поряд з нами триває війна, були спроби дестабілізувати ситуацію і в нашому регіоні. Але спільними зусиллями нам вдалося зберегти мир і порядок на запорізькій землі. Попри те, що економіка перебуває в стагнації, в нас є багато цікавих інвестиційних проектів, що могли б зацікавити французьку сторону. В нашій області є куди вкладати гроші. Що стосується досвіду децентралізації, то ми зараз запроваджуємо Польський варіант. Але впевнений, що позитивні напрацювання французьких колег можуть виявитися неоціненними для нас. Тому ми готові до співпраці, готові до спільної роботи. Ми дуже цінуємо допомогу європейських партнерів, - запевнив Григорій Самардак.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя