Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Запорізький Офіс Реформ переймає досвід дніпропетровських колег і впроваджує навчальний модуль з децентралізації

8 червня 2015 - 17:13

Запорізький Офіс Реформ готується запустити навчальний модуль для тих, хто задіяний або має бажання долучитися до адміністративно-територіальної реформи. Сьогодні на запрошення Запорізької облдержадміністрації та Офісу Реформ в Запорізькій області керівник Офісу Реформ в Дніпропетровській області Олена Тертишна розповіла про ефективність дистанційного курсу «Реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади», створеного на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління при Президентові України.

Е-курс відкриває величезні можливості для посадових осіб, державних службовців, депутатів всіх рівнів, громадських активістів для вивчення теоретичної бази та практичного обговорення всіх аспектів децентралізаційної реформи.

Запрошена Офісом Реформ в Запорізькій області керівник Офісу Реформ в Дніпропетровській області Олена Тертишна розповіла, що процес об’єднання громад, передбачений реформою місцевого самоврядування, на Дніпропетровщині розпочали саме з навчально-просвітницької роботи. Зокрема, з впровадження дистанційного курсу «Реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади», створеного на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління при Президентові України. І сьогодні дніпропетровці готові поділитися унікальними методиками і допомогти організувати подібний курс в Запорізькій області.

За словами Олени Тертишної, ініціаторами курсу виступили Дніпропетровська ОДА та Дніпропетровська обласна рада. Регіональними па тренерами – Дніпропетровська ОДА та Офіс Реформ в Дніпропетровській області, науковим партнером – ДРІДУ НАДУ. Міжнародним партнером – швейцарсько-український проект DESPRO.

Курс, який стартував 28 квітня і зібрав навколо себе близько 1200 слухачів, завершить свою роботу 14 червня. Ті, хто пройшов всі п’ять учбові модулі, отримають свідоцтва про підвищення своєї кваліфікації, а головне – знання і імпульс для реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади, зможуть зробити п’ять кроків з моделювання спроможних територіальних громад.

- Інформація і практичні навички, отримані слухачами курсу, є неоціненними не стільки для керівників обласного рівня, скільки для голів сільських і селищних рад, для депутатів і громадських активістів, - підкреслила Олена Тертишна.

До речі, 80% слухачів курсу – це посадові особи, і 20% - депутати всіх рівнів, громадські діячі, яких керівник дніпропетровського Офісу реформ назвала «золотим ядром». Адже саме такі симпатики реформи зможуть стати її рушійною силою.

До сьогоднішнього семінару-наради долучилися не тільки голови райдержадміністрацій, керівники управлінь, директори департаментів та інших структурних підрозділів Запорізької облдержадміністрації, представники органів місцевого самоврядування, сільські, селищні та міські голови, а й депутати Запорізької обласної ради Олександр Бабич, Тетяна Бордюг, Микола Кишко, Геннадій Пертая, Володимир Черленюх.

Депутат Запорізької облради, голова постійної комісії з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Бабич висловив сподівання, що науковий підхід до розробки паспортів громад, аналітичних записок із економічним обґрунтуванням їх спроможності значно полегшить процес реформування і, зокрема, моделювання Перспективного плану формування спроможних територіальних громад на території Запорізької області.

Як підкреслив директор офісу Реформ в Запорізькій області Олександр Свистун, сьогодні роботу із створення дистанційного курсу «Реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади» вже розпочато і найближчим часом запорізькі держслужбовці, посадовці, депутати, громадські активісти зможуть отримати необхідні знання із реформування місцевого самоврядування.

 

Прес-центр Офісу Реформ

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області