Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Запорізький Офіс Реформ перейшов на співпрацю на рівні майбутніх громад

12 червня 2015 - 10:28

Сім сільських та одна селищна ради Оріхівського району можуть найближчим часом об’єднатися в Комишуваську спроможну територіальну громаду з центром в смт Комишуваха. Сьогодні про аспекти реформування місцевого самоврядування з акцентом на створенні Комишуваської територіальної громади з її мешканцями в ході консультативної зустрічі говорив директор Запорізького Офісу Реформ Олександр Свистун та його помічники.

Провідник реформи в маси розповів головам та секретарям Димитрівської, Новоіванівської, Новотавричеської, Новотроїцької, Новояковлівської, Щасливської та Яснополянської сільських рад та Комишуваської селищної ради про покращення адміністративних та житлово-комунальних послуг, про передачу на місця більшого об’єму ресурсів, а також про позбавлення дублюючих органів, що передбачено децентралізаційною реформою.

За даними Олександра Свистуна, розрахунковий обсяг доходів 13-титисячної громади складатиме 32,3 млн. грн..

Коло питань, які турбують голів сільських та селищних рад, стосується фінансового забезпечення громад, зокрема, фінансування позашкільної освіти, повноважень, прав та обов’язків старост і, найголовніше – непідготовленість законодавчої бази для повноцінного проведення децентралізації.

- Звичайно, є багато питань, є багато сумнівів. Головне, що турбує представників громад: чи потрібне об’єднання саме зараз. Можливо, потрібен час, можливо, потрібно більше зробити з точки зору вдосконалення чинного законодавства, яке передбачає дана реформа. Але головне – що ми сколихнули хвилю зацікавленості реформою, знайшли необхідні аргументи для того, аби запоріжці об’єднувались в спроможні громади і самі вирішували долю своїх територій. Ми готові для подальшої співпраці, ми готові допомагати тим, готовий до цієї комплексної реформи, - підвів підсумки зустрічі директор Запорізького Офісу Реформ Олександр Свистун.

Наступного тижня Запорізький Офіс Реформ планує проведення подібних консультаційних зустрічей в Василівському, Якимівському та Запорізькому районах Запорізької області, мешканці яких висловили бажання обєднатися і стати спроможними і заможними.

 

Прес-центр Офісу Реформ

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області