Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «У боротьбі з корупцією будуть застосовані всі можливі методи»

9 липня 2015 - 15:02

Президент України Петро Порошенко провів у Одесі  розширену нараду з головами обласних державних адміністрацій за участю керівництва центральних органів влади та правоохоронних органів. Головними темами обговорення стали боротьба з корупцією та контрабандою в державі, також активне впровадження реформ, залучення інвестицій.

За словами Президента, з корупцією мають боротися всі державні органи. Очищення почнеться з лав силовиків. Першими за ґратами опиняться корумповані міліціонери, прокурори, працівники СБУ. Правоохоронці мають звітувати про боротьбу з корупцією не кількістю відкритих кримінальних справ, а кількістю злочинців, яких засудили. Тим часом представники влади мають не боятися публічно називати прізвища корупціонерів, якщо є обґрунтована підозра. Крім того до законодавства необхідно внести зміни, які заборонять вносити заставу за корупціонерів, яких затримали на гарячому з усіма доказами.

Президент також наголосив на необхідності якнайшвидшого голосування за зміни до Конституції України щодо децентралізації, а також  позбавлення недоторканності народних депутатів України та суддів.

Одним з головних завдань влади на місцях Президент України назвав боротьбу з контрабандою. Глава держави повідомив, що за його дорученням розробляється проект нового митного терміналу, де будуть встановлені небувалі терміни проходження вантажів і заборона безпосереднього контакту між підприємцями-імпортерами і бюрократами. Крім того потрібно відновити кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів. Гуманітарні вантажі на окуповані території мають йти “зеленими коридорами”, а знайдені контрабандні товари мають знищуватися на місці. Транспорт, яким перевозилася контрабанда, Президент доручив вилучати для потреб військових. «Моє доручення – транспортні засоби, вантажівки контрабандистів мобілізовувати до Збройних Сил України. Нехай працюють на оборону країни. Одразу ж евакуювати і не повертати контрабандистам», – наголосив Петро Порошенко.

Наостанок Петро Порошенко повідомив про плани у вересні поточного року провести аналогічну нараду, де кожен матиме можливість відзвітувати. Президент наголосив на тому, що попереду дуже важливі осінні дні, коли влада має продемонструвати вже результат, а не плани.

Голова Запорізької облдержадміністрації Григорій Самардак прокоментував результати зустрічі в Одесі:

- Боротьба з корупцією в Запорізькій області вже має системний характер. Жоден випадок не залишається без уваги правоохоронців. Але, зрозуміло, що ще багато роботи. Тому в боротьбі з корупцією в Запорізькій області будуть застосовані всі можливі методи. Я дав розпорядження про створення «гарячої» телефонної лінії, за допомогою якої кожен охочий зможе повідомити, в тому числі анонімно, про прояви корупції в  будь-яких установах. Цей телефон довіри стане ще одним інструментом у боротьбі з корупцією. Можливість отримання додаткової інформації - це спосіб більш оперативно реагувати на проблему. Ці дані будуть систематизовані, перевірені і так ми зможемо зрозуміти, в якій із сфер є найбільша кількість проблем, і саме туди спрямуємо свої зусилля. Також на засіданні в Одесі всі зійшлися на єдиній думці, що розвиток України через втілення реформ можливий тільки завдяки повному порозумінню з громадою. Тож ми й надалі будемо рухатися шляхом прозорості та відкритості перед людьми. Адже думка кожного запоріжця залишається дуже важливою для влади і для мене особисто, - наголосив Григорій Самардак.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області