Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільш проблемні питання Бердянська – на контролі голови облдержадміністрації

10 липня 2015 - 14:08

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак сьогодні здійснює робочу поїздку по Бердянську. Його робоча програма розпочалася з особистого прийому громадян.

Ще 5 червня на Бердянській косі склалася надзвичайна ситуація, пов’язана з обваленням самопливних каналізаційних колекторів. Роботи з усунення аварії ускладнені у зв’язку з прокладенням колекторів поблизу берегової лінії Азовського моря на глибині до 3,5 м. Аби прискорити вирішення цього складного питання, жителі міста звернулися до голови облдержадміністрації Григорія Самардака.
- Розв’язання цієї проблеми потребує значних фінансових вливань, тож Бердянська міська влада звернулася до обласного фонду ліквідації надзвичайних станів. Ми не залишимо в біді ні бердянців, ні будь-кого з жителів області. Проте міській владі потрібно зважити, що колектор - це щорічна стаття витрат, яка потребує особливої уваги. Тож його потрібно поставити в першочергові об’єкти фінансування, - пояснив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.
Не менше бердянців хвилює питання відновлення роботи заводу “АЗМОЛ”. Унаслідок процедури банкрутства протягом останніх двох років на ПАТ «АЗМОЛ» шість разів змінювалися керівники, що призводить до необхідності  проведення інвентаризації майна. Проте зробити це, як виявилось,  неможливо: останнього разу робочу групу просто не пустили на територію підприємства. Два дні тому працівникам "АЗМОЛу" представили нового керівника - Андрія Шулявського.
- На сьогодні одне із завдань Президента - залучення інвестицій до регіону. Тож ми маємо зважено підійти до вибору інвестора і питань відродження підприємства, відомого на всю Україну своїми мастильними матеріалами. Але спочатку нам з вами потрібно розрахуватись зі старими боргами підприємства, для того щоб у мабутньому "Азмол" став гордістю нашого краю. Тож нам потрібен упевнений план дій з конкретними строками та результатами, - підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.
Всі питання, порушені місцевими жителями, очільник області пообіцяв проконтролювати і дав відповідні доручення керівникам управлінь та департаментів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна