Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Усі служби області злагоджено працюють на упередження надзвичайних ситуацій»

13 липня 2015 - 13:28

З 13 по 24 липня комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій проведе в області комплексну перевірку стосовно реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Перед проведенням перевірки в облдержадміністрації відбулася робоча нарада за участю заступника голови  ДСНС України Олега Авер’янова, директора Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимира Шлеї, начальника ГУ ДСНС України в Запорізькій області Олексія Лепського, працівників спеціалізованих служб цивільного захисту області та підрозділів ДСНС. Захід відбувся під керівництвом голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Григорія Самардака.

Робота комісії розпочнеться з перевірки структурних підрозділів обласної державної адміністрації. Далі працюватимуть  у Запорізькій міській раді та управлінні ГУ ДСНС України в Запорізькій області. На черзі - Енергодар, Мелітопольський та Бердянський райони. Звітувати за результатами перевірки члени комісії будуть Прем’єр-міністру України Арсенієві Яценюку.

-  Хочу зазначити, що протягом останнього року нашим аварійно-рятувальним службам довелося попрацювати з потрійним навантаженням. Насамперед це стосується ліквідації стандартних ситуацій: пожеж, розмінувань, снігових заметів та ожеледі на трасах. Крім цього, на плечі аварійно-рятувальних служб лягла проблема сусідства із зоною АТО: створення штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими терактами, та їх відпрацювання на стратегічно важливих об’єктах: комунальних, енергетичних, хімічних та підприємствах гірничо-металургійного комплексу. До того ж минулого року рятувальники взяли на себе завдання стосовно допомоги переселенцям із зони АТО, яких за неофіційними даними нараховувалось до 150 тисяч. У першу чергу роботу рятувальників оцінюють люди. Нині всі служби області злагоджено працюють на упередження надзвичайних ситуацій. Зважаючи, що за останній рік ніяких критичних ситуацій в області не виникало, то свою роботу рятувальники виконують на належному рівні, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович