Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ПАТ «Запоріжкокс» має впроваджувати більш ефективні природоохоронні заходи

14 липня 2015 - 11:37

ПАТ «Запоріжкокс» має впроваджувати більш ефективні природоохоронні заходи

Таке рішення ухвалила екологічна комісія  обласної ради під час виїзного брифінгу щодо стану виконання природоохоронних заходів ПАТ «Запоріжкокс», у роботі якої взяв участь  директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій.

Як повідомив Сергій Карпій,  рішенням Запорізької міської ради затверджено перелік підприємств - основних забруднювачів, які повинні впроваджувати природоохоронні заходи щодо зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря під час несприятливих метеорологічних умов. До цього переліку входить і ПАТ «Запоріжкокс».

 Підприємство має повний технологічний цикл переробки коксохімічних продуктів та входить до п’ятірки найбільших підприємств коксохімічної галузі України - виробляє понад 25 видів коксохімічних виробів.

 Основне технологічне обладнання було введено в експлуатацію у 80-х роках минулого століття, що значно впливає на невідповідність його сучасним вимогам екологічних стандартів до рівня викидів забруднюючих речовин.

Річні викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПАТ «Запоріжкокс» сягають в середньому  3000 т/рік, що складає 3% від загального обсягу викидів  у м. Запоріжжя. Але за обсягами забруднюючих речовин, таких як пил та сірки діоксид, підприємство входить до п’ятірки найбільших забруднювачів поряд з ВАТ «Запоріжсталь», ТОВ «ЗТМК», ПАТ «Дніпроспецсталь», ПАТ «ЗФЗ», а за обсягами викидів двоокису азоту - друге місце після ВАТ «Запоріжсталь».

Під час брифінгу екологічної комісії було розглянуто хід виконання заходів ПАТ «Запоріжкокс» по скороченню обсягів викидів, установлених умовами дозволів на викиди та природоохоронними програмами, стан фінансування та готовності, фактичний екологічний ефект від їх упровадження. Крім цього, учасники ознайомилися із запропонованим ПрАТ «УкрНДІОГаз» проектом по реалізації природоохоронного заходу ПАТ «Запоріжкокс» з повної перекладки камер коксування коксової батареї № 2, вартість реалізації якого складає понад 1,5 млрд. грн., термін - 1,5-2 роки, зниження викидів складе понад 200 т/рік.

За результатами виїзного заходу визначено необхідність упровадження більш ефективних заходів для покращення стану атмосферного повітря м. Запоріжжя та розробки механізмів розширення потужностей виробництва, яке не повинно призводити до збільшення  обсягів викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області