Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приклад плідної співпраці

16 жовтня 2006 - 15:25

Як зазначив Олександр Бережний, співпраця між запорізьким регіоном та провінцією Чунцін, розпочата ще в 1999 році, сьогодні є прикладом плідної роботи обласної виконавчої влади в різних галузях господарського, культурного життя на міжрегіональному рівні.

На запрошення китайської сторони та за сприяння Посольства України в КНР у червні 2000 року відбувся перший офіційний візит запорізької делегації до КНР, в результаті якого був підписаний Меморандум про дружні відносини та співробітництво між Муніципальним Урядом провінції Чунцін (КНР) і Запорізькою обласною державною адміністрацією.

На запрошення Запорізької облдержадміністрації в травні 2000 року китайська офіційна делегація відвідала м. Запоріжжя. Метою цього візиту було визначення потенційних напрямів подальшого співробітництва. Китайська делегація відвідала ВАТ “Мотор-Січ”, ВАТ “Запоріжтрансформатор”, ВАТ “Запоріжсталь”, ВАТ “ПБК “Славутич”, також відбулася зустріч з підприємцями та промисловцями області. Результатом візиту стало підписання Угоди про співробітництво в торговельно-економічній, науково-технічній та культурній сферах між Муніципальним Урядом провінції Чунцін (КНР) і Запорізькою обласною державною адміністрацією.

У квітні 2001 року в рамках візиту китайської офіційної делегації до м. Запоріжжя було визначено напрями співробітництва у галузі вищої освіти.

Під час подальших зустрічей в Китаї, зокрема, під час відвідування автомобільного заводу „Чабань” запорізька делегація ознайомилася з виробництвом якісних автомобілів масового споживання та провела успішні переговори щодо постачання на завод плоского прокату виробництва ВАТ „Запоріжсталь”.

Відвідування Чунцінського порцелянового заводу закінчилося досягненням домовленостей щодо постачання в Запорізьку область високоякісного китайського посуду шляхом створення спільного підприємства в м. Бердянську.

Крім зазначеного, під час переговорів досягнута обопільна зацікавленість щодо встановлення співробітництва між Чунцінським трансформаторним заводом та Українським науково-дослідним інститутом трансформаторобудування „ВІТ” з проектування найсучаснішої трансформаторної техніки.

Під час зустрічі запорізької делегації з представниками провідних ділових кіл провінції Чунцін розглядалися питання щодо створення українсько-китайського спільного підприємства разом з ВАТ „Запоріжсталь” в напрямку постачань металопродукції в КНР, що дозволило б Запорізькій області зайняти свою нішу на китайському ринку.

Під час сьогоднішньої зустрічі китайська делегація запропонувала розробити план обміну студентами, щоб не лише молоді китайці, а й запорізькі юнаки та дівчата могли пройти освітянський курс за кордоном. До творчих виступів в провінції Чунцін запрошені і запорізькі професійні та самодіяльні артисти.

У квітні наступного року керівництво провінції Чунцін чекає в гості офіційну делегацію нашої області. Саме тоді запоріжці зможуть відвідати і міжнародну виставку високих технологій, яка проходитиме в Чунціні.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика