Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приклад плідної співпраці

16 жовтня 2006 - 15:25

Як зазначив Олександр Бережний, співпраця між запорізьким регіоном та провінцією Чунцін, розпочата ще в 1999 році, сьогодні є прикладом плідної роботи обласної виконавчої влади в різних галузях господарського, культурного життя на міжрегіональному рівні.

На запрошення китайської сторони та за сприяння Посольства України в КНР у червні 2000 року відбувся перший офіційний візит запорізької делегації до КНР, в результаті якого був підписаний Меморандум про дружні відносини та співробітництво між Муніципальним Урядом провінції Чунцін (КНР) і Запорізькою обласною державною адміністрацією.

На запрошення Запорізької облдержадміністрації в травні 2000 року китайська офіційна делегація відвідала м. Запоріжжя. Метою цього візиту було визначення потенційних напрямів подальшого співробітництва. Китайська делегація відвідала ВАТ “Мотор-Січ”, ВАТ “Запоріжтрансформатор”, ВАТ “Запоріжсталь”, ВАТ “ПБК “Славутич”, також відбулася зустріч з підприємцями та промисловцями області. Результатом візиту стало підписання Угоди про співробітництво в торговельно-економічній, науково-технічній та культурній сферах між Муніципальним Урядом провінції Чунцін (КНР) і Запорізькою обласною державною адміністрацією.

У квітні 2001 року в рамках візиту китайської офіційної делегації до м. Запоріжжя було визначено напрями співробітництва у галузі вищої освіти.

Під час подальших зустрічей в Китаї, зокрема, під час відвідування автомобільного заводу „Чабань” запорізька делегація ознайомилася з виробництвом якісних автомобілів масового споживання та провела успішні переговори щодо постачання на завод плоского прокату виробництва ВАТ „Запоріжсталь”.

Відвідування Чунцінського порцелянового заводу закінчилося досягненням домовленостей щодо постачання в Запорізьку область високоякісного китайського посуду шляхом створення спільного підприємства в м. Бердянську.

Крім зазначеного, під час переговорів досягнута обопільна зацікавленість щодо встановлення співробітництва між Чунцінським трансформаторним заводом та Українським науково-дослідним інститутом трансформаторобудування „ВІТ” з проектування найсучаснішої трансформаторної техніки.

Під час зустрічі запорізької делегації з представниками провідних ділових кіл провінції Чунцін розглядалися питання щодо створення українсько-китайського спільного підприємства разом з ВАТ „Запоріжсталь” в напрямку постачань металопродукції в КНР, що дозволило б Запорізькій області зайняти свою нішу на китайському ринку.

Під час сьогоднішньої зустрічі китайська делегація запропонувала розробити план обміну студентами, щоб не лише молоді китайці, а й запорізькі юнаки та дівчата могли пройти освітянський курс за кордоном. До творчих виступів в провінції Чунцін запрошені і запорізькі професійні та самодіяльні артисти.

У квітні наступного року керівництво провінції Чунцін чекає в гості офіційну делегацію нашої області. Саме тоді запоріжці зможуть відвідати і міжнародну виставку високих технологій, яка проходитиме в Чунціні.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області