Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голови райдержадміністрацій та військові комісари персонально відповідають за мобілізацію

5 серпня 2015 - 15:25

Голови райдержадміністрацій та військові комісари персонально відповідають за мобілізацію

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Іщенко на черговій обласній селекторній нараді з питань виконання заходів шостої черги часткової мобілізації.

Посадовець звернув особливу увагу на те, що до завершення терміну мобілізації – 18 серпня – залишилося зовсім небагато часу. Тож керівництву територій треба  напружити всі зусилля, щоб виконати мобілізаційні завдання. 

За повідомленням обласного військового комісара Олександра Біди, низка районів уже можуть звітувати про успіхи. Насамперед це стосується Токмацького району, де на сьогодні завдання по мобілізації навіть перевиконано – 103%.  У місті Токмак, Веселівському, Куйбишевському, Приазовському та Якимівському районах залишилося мобілізувати одиниці військовозобов’язаних.  Наближаються до виконання показників у Новомиколаївському, Оріхівському, Запорізькому районах. Натомість у зоні ризику залишаються Жовтневий, Шевченківський та Комунарський райони м.Запоріжжя, м. Бердянськ, Михайлівський, Кам’янсько-Дніпровський та Василівський райони. Найгірший стан справ у м. Мелітополь, Мелітопольському та Чернігівському районах.

Щодо останніх територій Олександр Іщенко звернув увагу їхніх керівників та військових комісарів на необхідності посилити роботу з правоохоронними органами щодо розшуку осіб, які ухиляються від мобілізації.

-  Ті, хто не виконає завдання по мобілізації, будуть звітувати перед Радою оборони області. Сьогодні всі працюють у однакових умовах, усім однаково важко. Але одні працюють і добиваються результату, а інші шукають пояснення, чому його немає. Хочу попередити, що голови райдержадміністрацій та військові комісари несуть персональну відповідальність за виконання мобілізаційних завдань. І хто не в змозі їх виконати, далі це будуть робити інші, - підбив підсумок Олександр Іщенко.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі