Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голови райдержадміністрацій та військові комісари персонально відповідають за мобілізацію

5 серпня 2015 - 15:25

Голови райдержадміністрацій та військові комісари персонально відповідають за мобілізацію

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Іщенко на черговій обласній селекторній нараді з питань виконання заходів шостої черги часткової мобілізації.

Посадовець звернув особливу увагу на те, що до завершення терміну мобілізації – 18 серпня – залишилося зовсім небагато часу. Тож керівництву територій треба  напружити всі зусилля, щоб виконати мобілізаційні завдання. 

За повідомленням обласного військового комісара Олександра Біди, низка районів уже можуть звітувати про успіхи. Насамперед це стосується Токмацького району, де на сьогодні завдання по мобілізації навіть перевиконано – 103%.  У місті Токмак, Веселівському, Куйбишевському, Приазовському та Якимівському районах залишилося мобілізувати одиниці військовозобов’язаних.  Наближаються до виконання показників у Новомиколаївському, Оріхівському, Запорізькому районах. Натомість у зоні ризику залишаються Жовтневий, Шевченківський та Комунарський райони м.Запоріжжя, м. Бердянськ, Михайлівський, Кам’янсько-Дніпровський та Василівський райони. Найгірший стан справ у м. Мелітополь, Мелітопольському та Чернігівському районах.

Щодо останніх територій Олександр Іщенко звернув увагу їхніх керівників та військових комісарів на необхідності посилити роботу з правоохоронними органами щодо розшуку осіб, які ухиляються від мобілізації.

-  Ті, хто не виконає завдання по мобілізації, будуть звітувати перед Радою оборони області. Сьогодні всі працюють у однакових умовах, усім однаково важко. Але одні працюють і добиваються результату, а інші шукають пояснення, чому його немає. Хочу попередити, що голови райдержадміністрацій та військові комісари несуть персональну відповідальність за виконання мобілізаційних завдань. І хто не в змозі їх виконати, далі це будуть робити інші, - підбив підсумок Олександр Іщенко.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни