Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про роботу КУ “Преславський психоневрологічний інтернат” ЗОР з оздоровлення підопічних комунальних установ соціальної сфери області

31 серпня 2015 - 16:58

Про роботу КУ “Преславський психоневрологічний інтернат” ЗОР з оздоровлення підопічних комунальних установ соціальної сфери області

Закінчився насичений цікавими подіями і оздоровчо - спортивними заходами літній сезон в комунальній установі “Преславський психоневрологічний інтернат” Запорізької обласної ради, підпорядкованій Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації. В цій установі вже другій рік діє відкритий Департаментом оздоровчій табір для підопічних та вихованців всіх споріднених інтернатних установ області.

 Їх перебування в таборі, розташованому на узбережжі Азовського моря, передбачає покращення здоров’я, змістовний відпочинок з елементами соціальної реабілітації. Також поїздка до табору стала дійовою формою заохочення активних учасників різних існуючих в зазначених установах видів працетерапії, підопічних зайнятих самообслуговуванням, залучених, згідно з медичними рекомендаціями, до роботи підсобних сільських господарств, а також інвалідів – спортсменів.

 На сьогодні в одинадцяти комунальних інтернатних установах соціального захисту області проживає 2,8 тисяч людей похилого віку та інвалідів (дорослих і дітей)

 Направлення підопічних на оздоровлення здійснювалось за попередньо затвердженим графіком.

 В таборі працював медичний пункт з лікарем та засобами надання первинної допомоги. Забезпечувалось якісне харчування. Впроваджувалась оздоровчо – розважальна програма.

 Загодя був упорядкований пляж, на якому постійно чергували відповідальні особи з числа працівників установи.

 У цьому році оздоровилось 153 пічних.

 Зважаючи на місце розташування та розвинуту матеріально – технічну базу комунальна установа “Преславський психоневрологічний інтернат” ЗОР стала не лише місцем оздоровлення та відпочинку в літньому таборі, а і проведення щорічного, традиційного спортивного фестивалю “Разом ми сильніші, здоровіші і міцніші”.

 Вказаний захід було організовано наприкінці липня поточного року вже вшосте. Постійним партнером Департаменту в організації фестивалю став Запорізький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”.

 Головною метою заходу є розвиток спорту в комунальних установах, як ефективного засобу фізичної та соціальної реабілітації і адаптації осіб з обмеженими можливостями, інтеграції їх у суспільство.

 Господар фестивалю – колектив КУ “Преславський психоневрологічний інтернат” ЗОР забезпечував спортсменам – інвалідам, супроводжуючим та іншим учасникам комфортні побутові умови, належне харчування та дозвілля.

 Змагання з футболу, настільного тенісу, піонерболу та більярду обслуговували професійні судді. В них взяли участь 130 спортсменів – інвалідів з 9 інтернатних установ.

 Переможці змагань були нагороджені почесними грамотами, медалями та пам’ятними подарунками.

 Для молодих людей з обмеженими можливостями, які проживають в комунальних установах соціальної сфери на повному утриманні, участь у щорічному спортивному святі бажана і пам’ятна подія, яка збагачує їх внутрішньо позитивними враженнями. Покращує емоційний стан, дає можливість невимушено поспілкуватись з ровесниками.

 В КУ “Преславський психоневрологічний інтернат” ЗОР (директор Юрій Нєговелов, голова профспілкового комітету Нінель Арділянова) проживає 310 підопічних. Сумлінно виконуючи професійні обов’язки та забезпечуючи їм високий рівень обслуговування, колектив установи, водночас, з року в рік безкорисно здійснює важливу соціально - суспільну місію проводячи на своїй базі вказані вище масштабні заходи. Їх безпосередніми учасниками є близько 500 осіб. Успіх у цій справі досягається завдяки використанню внутрішніх резервів, зразковій організації та, злагодженій роботі всіх служб, ентузіазму і особистій зацікавленості кожного співробітника, плідній співпраці з державними, громадськими організаціями, спонсорами та шефами, а також постійній увазі до проблем установи безпосередньо голови обласної державної адміністрації Григорія Самардака. 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни