Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Офіційна заява прес-служби Запорізької обласної державної адміністрації

8 грудня 2006 - 16:10

Сьогодні у ряді Інтернет-видань та на кількох телеканалах з'явилася інформація про те, що голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко начебто оголошений у розшук Генеральною прокуратурою України у зв'язку зі справою, порушеною за фактом інциденту з працівником держохорони у Кабміні. Зокрема, повідомляється, що причиною такого кроку з боку Генпрокуратури є неодноразове ігнорування Є.Червоненком викликів для надання свідчень в ГПУ.

Прес-служба облдержадміністрації уповноважена заявити, що ця інформація не відповідає дійсності. Євген Червоненко бере участь у слідчих діях Генпрокуратури щодо цієї справи.

Також викликає подив повідомлення про вказівку «визначити місцезнаходження Червоненка», підписану заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним. Євген Червоненко – державний службовець і в повному обсязі виконує свої службові обов'язки. Зокрема, за останні дні, як глава області, він брав участь у низці публічних заходів, графік яких є у розпорядженні його секретаріату. Серед них – прес-конференція, участь у прямому ефірі на регіональному телеканалі «ТВ-5», у громадських слуханнях, присвячених Дню місцевого самоврядування. На останньому заході були присутні начальник обласного УВС, прокурор області. Тож «місцезнаходження» Є.А.Червоненка ні для кого не є таємницею. Він доступний як для правоохоронних органів, так і для преси і громадськості.

Сьогодні під час вручення спецтехніки бійцям антитерористичного підрозділу Запорізького управління Служби безпеки України Євген Червоненко заявив: «Нинішнє повідомлення у пресі про оголошення Червоненка у розшук – провокація, яка має на меті вивести мене з рівноваги. Особливо це неприємно сьогодні, у день річниці мого губернаторства. Ніхто з представників правоохоронних органів до мене не звертався. Я зберігаю спокій і продовжую виконувати свої обов'язки».

Коментар Генпрокуратури, що розвіює чутки, сьогодні оприлюднено на сайті найбільш впливового Інтернет-видання «Українська правда». Там йдеться: «У головному слідчому управління ГПУ заявили: «Та ні, не може цього бути. Йому могли направити повідомлення про виклик. Він же губернатор, він не у розшуку. Ми надсилаємо йому виклик і на допити він приходить».

 

Прес-служба Запорізької облдержадміністрації

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію