Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Офіційна заява прес-служби Запорізької обласної державної адміністрації

8 грудня 2006 - 16:10

Сьогодні у ряді Інтернет-видань та на кількох телеканалах з'явилася інформація про те, що голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко начебто оголошений у розшук Генеральною прокуратурою України у зв'язку зі справою, порушеною за фактом інциденту з працівником держохорони у Кабміні. Зокрема, повідомляється, що причиною такого кроку з боку Генпрокуратури є неодноразове ігнорування Є.Червоненком викликів для надання свідчень в ГПУ.

Прес-служба облдержадміністрації уповноважена заявити, що ця інформація не відповідає дійсності. Євген Червоненко бере участь у слідчих діях Генпрокуратури щодо цієї справи.

Також викликає подив повідомлення про вказівку «визначити місцезнаходження Червоненка», підписану заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним. Євген Червоненко – державний службовець і в повному обсязі виконує свої службові обов'язки. Зокрема, за останні дні, як глава області, він брав участь у низці публічних заходів, графік яких є у розпорядженні його секретаріату. Серед них – прес-конференція, участь у прямому ефірі на регіональному телеканалі «ТВ-5», у громадських слуханнях, присвячених Дню місцевого самоврядування. На останньому заході були присутні начальник обласного УВС, прокурор області. Тож «місцезнаходження» Є.А.Червоненка ні для кого не є таємницею. Він доступний як для правоохоронних органів, так і для преси і громадськості.

Сьогодні під час вручення спецтехніки бійцям антитерористичного підрозділу Запорізького управління Служби безпеки України Євген Червоненко заявив: «Нинішнє повідомлення у пресі про оголошення Червоненка у розшук – провокація, яка має на меті вивести мене з рівноваги. Особливо це неприємно сьогодні, у день річниці мого губернаторства. Ніхто з представників правоохоронних органів до мене не звертався. Я зберігаю спокій і продовжую виконувати свої обов'язки».

Коментар Генпрокуратури, що розвіює чутки, сьогодні оприлюднено на сайті найбільш впливового Інтернет-видання «Українська правда». Там йдеться: «У головному слідчому управління ГПУ заявили: «Та ні, не може цього бути. Йому могли направити повідомлення про виклик. Він же губернатор, він не у розшуку. Ми надсилаємо йому виклик і на допити він приходить».

 

Прес-служба Запорізької облдержадміністрації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни