Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Безпека життєдіяльності населення – під особливою увагою виконавчої влади

12 грудня 2006 - 17:44

У засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, начальник територіального управління Держпромгірнагляду по Запорізькій області Федір Мержев, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Янько, представники райдержадміністрацій та міськвиконкомів Запорізької області.

Начальник територіального управління Держпромгірнагляду по Запорізькій області Федір Мержев проінформував присутніх про стан безпеки експлуатації атракціонів у Запорізькій області.

Так, під час експлуатації атракціонів підвищеної небезпеки протягом поточного року в результаті відриву кабіни було травмовано чотирьох людей (з них - п'ятирічну дитину смертельно) на атракціоні «Веселі гірки» у м. Запоріжжі (Орджонікідзевський район). В м. Бердянську в приватного підприємця Бєляк Т.А. на атракціоні «Надувна гірка» був смертельно травмований електрострумом сторож.

Як свідчать результати розслідувань, основними причинами аварій та травмування були порушення власниками атракціонів вимог безпеки їх утримання у робочому стані та безпечної експлуатації.

«Це не може не турбувати, адже за такою недбалістю може стояти чиєсь життя», - сказав Федір Мержев.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Янько звітував про виконання заходів щодо попередження нещасних випадків на водних об'єктах у літній період 2006 року та організацію заходів щодо профілактики трагічних випадків у період льодоставу осінньо-зимового періоду 2006-2007 років.

Володимир Янько розповів, що аварійно-рятувальними підрозділами на водних об'єктах на базах відпочинку було організовано роботу 337 постів рятування на воді; врятовано 52 особи.

З настанням осінньо-зимового періоду, як свідчить аналіз подій останніх років, за несприятливих погодних умов збільшується кількість надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пошуком рибалок на Азовському морі, які несанкціоновано виходять у море. Це вимагає від місцевих органів влади здійснення заходів щодо посилення контролю за виходом рибалок у море та їх поверненням. Для проведення пошуково-рятувальних робіт під час відриву крижин та льодової шуги в області використовувався самохідно-плаваючий засіб ПТС-2 МНС України в Запорізькій області, придбано та випробувано катер на повітряній подушці.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, підбиваючи підсумки, наголосив: «Наше головне завдання – зробити все можливе для того, щоб гарантувати безпеку життєдіяльності та дозвілля населення». Він запропонував підготувати до ухвалення відповідні проекти рішень обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення та план роботи ради на перше півріччя 2007 року.

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.doc, 33Kb)
(.doc, 26Kb)
(.doc, 26Kb)

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби