Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Запорізький Офіс реформ долучає авторитетний польський інститут до підготовки інвестпроектів запорізьких громад

18 листопада 2015 - 16:15

Запорізький Офіс реформ долучає авторитетний польський інститут до підготовки інвестпроектів запорізьких громад

Новостворені громади Запорізької області мають ідеї щодо залучення інвесторів до реалізації десятків інфраструктурних проектів. Допомогу у розробці техніко-економічного обґрунтування для залучення інвестицій та реалізації проектів запоріжцям пропонує Інституту JUT BE&ED Corporation (Польща). 

Напередодні директор Офісу Реформ у Запорізькій області Олександр Свистун провів робочу зустріч з директоромцієї установи БогданомЕкстовичем.

Польський Інституту JUT BE&ED Corporationє авторитетною інституцією в сфері міжнародного консалтингу і має відмінні рекомендації в питаннях управління проектами, що співфінансуються Європейським Союзом. Саме за допомогою цього інституту Польща на перших етапах реформування системи місцевого самоврядування отримувала кошти на свої інфраструктурні проекти від європейських донорів.

За словами Богдана Екстовича, інститут надає широкий спектр наукових та консалтингових послуг в Україні. Зокрема, проводить спільні наукові дослідження, програми наукового розвитку та розвитку інноваційних інститутів України, організовує польсько-українські навчання та курси в сфері підготовки та організації проектів, що фінансуються з джерел Європейського Союзу, Світового Банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Обговорюючи перспективи співпраці, Офіс реформ у Запорізькій області та Інститут JUT BE&ED Corporation (Польща) домовились про те, що досвідчені польські спеціалісти допомагатимуть представникам громад Запорізької області в питаннях розробкитехніко-економічного обґрунтуваннядля  залучення інвестицій та реалізації проектів, а також у підготовці заявок в рамках програм Аплікацій, що фінансуються Євросоюзом в Україні.

Як підкреслив директор Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун, громади Запорізької області однозначно виграють від співробітництва з Інститутом JUT BE&ED Corporation.

Адже це - реальна структура, яка готова взяти громаду і отримати кошти від європейських фондів під конкретний проект із 100-відсотковою гарантією, - сказав Олександр Свистун.

 

Прес-центр Офісу реформ

 

Офіси реформ створені і діють на виконання Меморандумів між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України

- в рамках Проекту USAID ДІАЛОГ про узгодження мети діяльності щодо підтримки процесу об’єднання територіальних громад;

- в рамках спільного проекту з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що фінансується МЗС Норвегії, про узгодження мети діяльності щодо забезпечення належної якості публічних послуг в об’єднаних територіальних громадах;

- та Радою Європи в рамках Програми РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» про об'єднання зусиль для реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, формування спроможних громад.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн