Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Кожного дня ми маємо робити щось на благо людства, беручи приклад з наших волонтерів»

4 грудня 2015 - 13:44

У кіноконцертному залі імені Довженка відбулись урочистості та нагородження кращих волонтерів регіону з нагоди відзначення Міжнародного дня волонтерів. У заході взяв участь голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Уже другий рік Запорізький обласний центр молоді під егідою Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації проводить свято для запорізьких волонтерів. Цього року до них приєдналися  Департамент соцзахисту населення ОДА та Департамент освіти і науки ОДА, які також опікуються діяльністю волонтерів у навчальних та ветеранських закладах.

На  святковий захід зібралися близько 150 волонтерів. Загалом у нашому регіоні налічується понад 350 громадських організацій, фондів та об'єднань, які займаються наданням допомоги Українській армії. Найбільш потужні й активні - благодійний фонд «Лебедія», волонтерський центр на вокзалі «Запоріжжя-1», благодійний фонд «Маран-АФА», обласна організація ВО «Патріот», група «Люди Українські». Також у 19 містах і районах області створено ради волонтерів при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, 17 волонтерів призначені керівниками центрів допомоги учасникам АТО.

Крім цього, в області зареєстровано 144 громадські організації, що опікуються літніми людьми, сиротами та тими, хто потребує допомоги. Серед найактивніших -  ГО «Angels», ГО «Запорізький вектор», «Посмішка дитини», БФ «Сподівання», БФ «Солдатські матері», «Євромолодь Запоріжжя». Велика кількість ініціативних волонтерських груп працюють і серед студентства. За останній рік майже кожен другий студент був волонтером або займався благодійною діяльністю.

З нагоди Міжнародного дня волонтерів на їх адресу зі сцени лунали привітання. Також відбулося  нагородження найактивніших волонтерів регіону в номінаціях:  «Найактивніші волонтери краю», «Дозвілля та розвиток дітей», «Робота з учасниками АТО і військовослужбовцями», «Волонтери серед ветеранів», «Молодь та здоровий спосіб життя»,  «Літні люди і люди з інвалідністю». Грамоти  облдержадміністрації та облради вручив волонтерам Григорій Самардак.

-          Волонтер – це особлива людина. Сьогодні як у нашій країні, так і в усьому світі відбуваються певні негаразди. І у вирішенні всіх проблемних питань активну участь беруть саме волонтери. Своїми вчинками вони показують приклад можновладцям, військовим та всім людям, що, об’єднавши зусилля, можна здолати будь-які перешкоди. Недарма в нашій державі День волонтера відзначається саме напередодні Дня Збройних Сил України, адже саме завдяки їм ми сьогодні маємо мирне небо над головою та віру у  майбутнє нашої держави. Волонтери дають нам розуміння того, що найважливішим для кожного мають бути саме людські цінності – життя, свобода, доброта до ближнього. Тож кожного дня ми маємо робити щось на благо людства, беручи приклад з наших волонтерів, - заявив  Григорій Самардак.

Після урочистостей присутні переглянули концертну програму, яку  подарували артисти запорізької естради: Світлана Ремжина, Сергій Соловйов, Кирило Клюйко, колектив «Мелодія», театр сучасної хореографії «Фенікс», шоу-балет «Форс» та заслужена артистка України Інна Гапон.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя