Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області 54 учасники АТО оформили земельні ділянки у власність

7 грудня 2015 - 10:07

У Запорізькій області 54 учасники АТО оформили земельні ділянки у власність

Фахівці Головного управління Держгеокадастру області зарезервували для учасників АТО 1881,22 гектара земель на території  області.  Цільове призначення цих ділянок - для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва.

Найбільші земельні масиви, призначені для передачі у власність учасникам АТО, сформовано у Мелітопольському – 561,72 га; Токмацькому – 228,86 га; Чернігівському  – 131,55 га; Оріхівському – 112,33 га  районах області.

Робота над складанням реєстрів вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності не припиняється й надалі.

Так, з початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам АТО військовослужбовці подали до Держгеокадастру області та органів місцевого самоврядування 1 690 клопотань про отримання земельних наділів. За результатами їх розгляду надано 741 дозвіл на розробку землевпорядної документації на землі площею 479,0 гектари. Найбільшу кількість дозволів видано у Запорізькому та Бердянському районах області – 281 та 161 відповідно.

На сьогодні 54 учасники АТО вже оформили право власності на землі площею 20,09 гектара. З них 41 земельна ділянка буде використана для ведення садівництва, вісім наділів - для ведення особистого селянського господарства, ще п’ять  ділянок – для будівництва та обслуговування житлового будинку в межах населених пунктів.

Наразі ще 908  заяв від учасників АТО перебувають на розгляді. У першочерговому порядку фахівці землевпорядної служби області оформлюють документи на землю учасникам АТО та родичам загиблих. При зверненні військовослужбовців землевпорядники допомагають їм професійно скласти клопотання, забезпечують надання графічного матеріалу з місцем розташування наділу,  надають консультативну допомогу щодо подальшого оформлення права власності на земельну ділянку.

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь у АТО.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни