Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програма розвитку туризму Запорізької області дозволить розширити географію туристичних потоків

21 квітня 2016 - 13:44

Програма розвитку туризму Запорізької області дозволить розширити географію туристичних потоків

Стратегією регіонального розвитку Запорізької області до 2020 року одним із пріоритетних напрямів визначено розвиток регіону як історико-культурного та туристично-рекреаційного центру Півдня України. У відповідності з цим розроблено Програму розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму на 2016-2020 роки, яку затверджено депутатами обласної ради на  четвертій  сесії.

За словами директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко, стратегія розвитку туризму побудована з урахуванням економічних та соціально-культурних особливостей нашої області. Визначено, що розвиток туризму істотно впливає на такі  сектори економіки як транспорт, торгівля, зв’язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів широкого вжитку. Також важливим є напрямок внутрішнього туризму: розвиток туристичних продуктів та мереж, туристична промоція області, підтримка інноваційних проектів, культурно-мистецьких заходів, що формують імідж регіону. Тож головною метою програми є створення конкурентоспроможного туристичного продукту, який має максимально задовольнити потреби туристів, а також збереження історико-культурних, природних, рекреаційних та лікувальних ресурсів. На реалізацію заходів Програми впродовж її дії передбачено  11 млн. 950 тис. грн., у тому числі 2565 тис. грн. – на 2016 рік.

Ці кошти, повідомив посадовець, будуть спрямовані на першочергові роботи та найбільш знакові заходи, які підвищують курортно-туристичний потенціал краю.  Зокрема, у цьому році планується проведення першого запорізького міжрегіонального  туристичного фестивалю-ярмарку, туристичної виставки в рамках проведення Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», проведення прес-турів з популяризації об’єктів природно-заповідного фонду та розвитку екологічного туризму. Також передбачено впровадження нових форм включення до туристичного процесу національно-культурних традицій та їх збереження, популяризація етносадиб. Окрім цього, заплановано проведення частини робіт з добудови II черги історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця»,  встановлення альтернативного опалення в музеї історії запорозького козацтва.

Загалом  реалізація Програми базується на принципі зосередження ресурсів на вирішенні пріоритетних завдань у галузі туризму;  втілення нових проектів; збільшення попиту на туристичний продукт; покращення іміджу Запорізької області; включення об’єктів та закладів культури до туристичної інфраструктури регіону.  

- В області налічується більше 10 тисяч туристичних об’єктів. Тож нам є що показувати туристам. Завдяки реалізації Програми очікується розширення географії туристичних потоків в області та зростання попиту на туристичний продукт, - зазначив Владислав Мороко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку