Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Плодородненська громада Михайлівського району на шляху об’єднання

16 травня 2016 - 15:22

В рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи щодо утворення спроможних територіальних громад 12 травня регіональні консультанти Офісу реформ взяли участь у виїзній нараді з питань децентралізації у Михайлівському районі. Захід відбувся під головуванням керівництва району, заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів сільських та селищних рад району.

Така зустріч для Офісу вже не перша. У квітні місяці регіональними консультантами Офісу для представників сільських та селищних рад було надано так звану «дорожню карту» щодо об’єднання і вже на сьогодні ініціюють процедуру об’єднання Плодородненська сільська ОТГ (Плодородненська сільська рада, Мар'янівська сільська рада, Старобогданівська сільська рада). Голови сільських рад та прихильники реформи активно проводять громадське обговорення з питань об’єднання, роз’яснюють перспективи та переваги у разі створення громади.

Під час наради учасники обговорили також і проблемні питання ходу об’єднання громад Михайлівського району, які потребують першочергового вирішення.

Відповідно до затвердженого перспективного плану у районі пропонується утворити три спроможні громади: Михайлівська селищна рада у складі Михайлівської селищної, Бурчацької сільської рад; Пришибська селищна рада у складі Пришибської селищної та Любимівської, Високівської, Роздольської сільських рад; Плодородненська сільська рада у складі Плодородненської, Старобогданівської, Мар’янівської сільських рад.

Попередній перспективний план передбачав також Тимошівську сільську громаду, але він не був затверджений Кабінетом Міністрів України. Тож остаточна модель об’єднання громад визначена. Наразі, враховуючи вивчений досвід створених об’єднаних громад у Веселівському та Куйбишевському районах, здійснено економічний розрахунок щодо спроможності об’єднаних територіальних громад, розглядаються різні варіанти об’єднань (один район – одна громада, дві або три громади).

Регіональні консультанти Офісу рефом будуть надавати методичну підтримку михайлівцям на шляху прийняття рішення щодо оптимальної моделі об’єднання.

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування