Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Міжнародні дні освіти дорослих в Україні: Запорізька область прийняла естафету міжнародної акції

19 вересня 2016 - 11:07

6 – 8 жовтня 2016 р. у Запорізькій області відбудуться Міжнародні дні освіти дорослих, головна мета яких полягає у сприянні формуванню в українському суспільстві розуміння цінності освіти впродовж життя, особистісного й професійного саморозвитку людини. У межах заходу заплановано проведення Форуму «Освіта дорослих – регіональний розвиток: досвід, виклики, стратегії» (м. Запоріжжя), Міжнародної науково-практичної конференції «Освіта дорослих у контексті цивілізаційних змін: досвід, проблеми, перспективи» (м. Мелітополь), круглих столів з представниками органів місцевого самоврядування, роботодавцями регіону (м. Запоріжжя, м. Мелітополь),  виставки провайдерів освітніх послуг для дорослих Запорізької області (м. Мелітополь) та багато іншого. Особлива увага приділяється проведенню масштабної інформаційної кампанії з популяризації освіти упродовж життя та позиціювання Запорізької області як регіону, який навчається.

Міжнародні дні освіти дорослих у Запорізькій області проводять за сприяння Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Представництва DVV International в Україні,  Національної спілки журналістів України, Української асоціації освіти дорослих, Запорізької обласної державної адміністрації, виконавчого комітету Мелітопольської міської ради та інших установ та організацій.

До участі у заходах запрошуються всі бажаючі.

За додатковою інформацією звертатися: Озерова Тетяна – департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, тел. (061) 239-02-60, (061) 225-61-44

Важливо знати. Ідея проведення Міжнародних днів освіти дорослих зародилася у 1992 році в Національному інституті безперервної освіти дорослих (NIACE) у Великобританії. На п'ятій конференції ЮНЕСКО в Гамбурзі в 1997 році біля двох тисяч представників міністерств освіти, урядових та неурядових організацій, фондів, дослідницьких центрів з усіх континентів рекомендували проведення Міжнародних днів освіти дорослих в усіх країнах світу. Починаючи з 2000-го року, Україна бере активну участь у цій міжнародній акції, що проходить у більш ніж 50 країнах по всьому світу. 

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?