Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Токмацькому районі планується відновлення роботи хлібної бази

18 жовтня 2016 - 14:36

У Токмацькому районі планується відновлення роботи хлібної бази

ДП «Хлібна база № 74» Державного агентства резерву України, що розташована  в м.Молочанськ Токмацького району, стала об’єктом уваги керівництва державного та регіонального рівнів. Тут відбулася спільна розширена нарада за участю  заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрія Бровченка,  народного депутата України Сергія Валентирова, першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Давтяна та  заступника голови ОДА (стажування) Олександра Німаса, голови Державного агентства резерву України В.Мосийчука, генерального директора ТОВ «Нібулон» Олексія Вадатурський,  керівництва Токмацького району.

Посадовці побачили, що хлібна база знаходиться у вкрай  занедбаному стані.  До 2010 року підприємство було одним із найбільших в Україні та сплачувало долю податків до місцевого бюджету. В лютому 2010 було виявлено велику нестачу зернових, у зв’язку з чим було порушено кримінальну справу. До 2012 року база трималася на плаву, а в лютому 2012 на задоволення вимог кредиторів виконавчою службою було арештовано рахунки. З червня 2012  підприємство переведено у режим вимушеного простою, а з вересня 2013 було звільнено всіх працівників, залишилася лише охорона та керівник. Хлібна база має кредиторську, прострочену дебіторську заборгованість та заборгованість по заробітній платі. Об’єкт входить до переліку Держрезерву та не використовується за призначенням. Цей статус не дозволяє залучити інвестиції для його відновлення і запуску. Відродження «Хлібної бази № 74», яка протягом 10 років руйнувалась та розкрадалась, є важливим інвестиційним проектом для Токмацького району.

У січні цього року з Міністерством  економічного розвитку і торгівлі  було досягнуто домовленість про створення робочої групи, яка займеться вивченням ситуації. На сьогодні знайдено інвестора - підприємство ТОВ «Нібулон», яке готове вкласти кошти в розвиток виробничих потужностей ДП «Хлібна база № 74», що дозволить створити близько 300 нових робочих  місць. Загальна сума інвестицій, які інвестор планує вкласти у підприємство, становить близько 200 мільйонів гривень.

 - Компанія «Нібулон» - це надійний інвестор, який уже багато років ефективно працює в Запорізькій області. Ціна на зерно у «Нібулоні» є більш вигідною, ніж у інших зернотрейдерів. Елеватор розташований у географічному центрі  області. Його потужності дозволяють зберігати  більше 100 тисяч тонн зерна. Стосовно відновлення роботи підприємства заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко запевнив, що надасть  юридичну допомогу у виведенні ДП «Хлібна база № 74» з переліку Держрезерву та організаційну підтримку, - повідомив про підсумки наради перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни