Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі – серед найрозумніших

21 серпня 2007 - 17:20

Третє місце в державі (після Харківської області та столиці) посіла Запорізька область в конкурсі науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в 2007 році. Про це повідомив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов, доповідаючи на сьогоднішній розширеній колегії ОДА, яка була присвячена підсумкам 2006-2007 навчального року та завданням на новий навчальний рік.

Як зазначив посадовець, у науково-технічному відділенні МАН наші школярі кращі в державі – маємо перше місце, у фізико-математичному та економічному – друге місце. У предметних турнірах та олімпіадах учні регіону також вибороли перші місця з історії та у змаганнях юних винахідників, третє місце – з економіки, четверте – з правознавства та фізики.

Чільні місця посіли запорізькі школярі й у міжнародних інтелектуальних змаганнях.

Серед спільних здобутків освітян та виконавчої влади області в минулому році Олександр Вєрозубов відзначив повну комп'ютеризацію усіх повних загальноосвітніх навчальних закладів.

- Сьогодні підключені до Інтернету 57% шкіл області – нас не може задовольняти такий показник, – зазначив заступник голови ОДА Микола Фролов, який разом з головою ОДА Євгеном Червоненком брав участь у роботі колегії.

- Інтернет здатен зрівняти в можливостях сільського школяра з його міським однолітком. Тому я ставлю найпершим завданням – якнайшвидше підключити до швидкісного Інтернету всі школи області, – наголосив Євген Червоненко.

Торкаючись питання готовності закладів освіти до опалювального сезону Олександр Вєрозубов зазначив, що в цілому на сьогодні переважна більшість закладів завершили ремонтні роботи та готові до роботи в осінньо-зимовий період. Так, протягом літа відремонтовано 411 котелень, 9,5 км. теплових мереж, 3,6 км. водоканалізаційних мереж, 43 тис. кв. м дахів.

Вітаючи учасників заходу з наближенням Дня Незалежності та Дня знань, Євген Червоненко вручив відзнаки облдержадміністрації й Міністерства освіти та науки України кільком педагогам за багаторічну сумлінну працю на освітянській ниві. Так, ювілейною медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено директора Запорізької гімназії № 28 Віталія Власенка, почесною грамотою облдержадміністрації - начальника відділу освіти Запорізької райдержадміністрації Юрія Притулу та директора Михайлівського ВПУ № 52 Віктора Удовиченка; нагрудним знаком «Антон Макаренко» – заступника директора Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 5 для дітей з вадами зору Валентину Капітонову, директора Запорізької загальноосвітньої школи-інтернату № 4 Любов Литвиненко, директора Новомиколаївської загальноосвітньої школи-інтернату (Мелітопольського району) Валерія Середу; нагрудним знаком «Відмінник освіти України» - директора Мелітопольської загальноосвітньої школи-інтернату № 1 Володимира Мальцева.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 27Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович