Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область є прикладом толерантності у міжконфесійних відносинах

23 серпня 2007 - 13:14

22 серпня з нагоди 16-ї річниці проголошення Незалежності України за ініціативи неформального об'єднання "Міжцерковна Духовна Рада Християнських Церков Запорізької області" проведено традиційну міжконфесійну зустріч представників різних релігійних конфесій (православних, римо- та греко-католиків, іудеїв, мусульман, протестантів тощо).

Учасників заходу привітав голова обласної державної адміністрації, голова ради релігійних організацій області Євген Червоненко. Зокрема, він зазначив, що протягом кількох останніх років область позбавлена міжрелігійних конфліктів і є прикладом толерантності в міжконфесійних відносинах для усієї держави. Євген Червоненко запевнив, що зробить все можливе для збереження досягнутої рівноваги у стосунках між владою та релігійним середовищем.

Також під час заходу пролунали виступи: від Римо-Католицької Церкви - керівника Харківсько-Запорізької дієцезії єпископа-ординарія Станіслава Падевського, від Української Православної Церкви Київського Патріархату – обласного благочинного, священика о. Василя (Калина), від Української Греко-Католицької Церкви – декана Донецько-Харківської єпархії, протопресвітера о. Андрія (Бухвака), головниого рабина Запорізької області Нохума Ерентроя, імам-хатіба незалежних мусульманських громад м. Запоріжжя Абдулмаджида Шарифова, від обласного об'єднання Християн Віри Євангельської – заступника єпископа пастора Андрія Лисенка, представника Духовного Управління Мусульман України – імам-хатіба Іслама Маллакурбанова.

Усі виступаючі тепло привітали віруючих і мешканців міста із державним святом, піднесли молитовну подяку Богові за подаровану Україні незалежність, мир та свободу віросповідання.

 

Управління з питань внутрішньої політики

(.doc, 26Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України