Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Фотовиставка «Запоріжжя в об’єктиві» відправилась у тур по Україні!

7 листопада 2016 - 16:03

Фотовиставка «Запоріжжя в об’єктиві» відправилась у тур по Україні!

4 листопада у Маріуполі у вільному просторі «HALABUDA» відбулося відкриття фотовиставки «Запоріжжя в об’єктиві» - заходу, на якому представлені роботи запорізьких фотографів Руслана Шевця та Ілони Коваленко.

Организаторами виступили КЗ Обласний центр патріотичного виховання молоді ЗОР за підтримка Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА, благодійний фонд «Майбутнє Запоріжжя», ВО «Східна Брама» та міжнародний благодійний фонд «Україна-Ізраїль-Транзит».

«Запоріжжя в об’єктиві» - це продукт натхнення двох фотографів, об’єднаних разом для однієї цілі – продемонструвати різні сторони українського життя, віддати данину традиціям та показати небайдужість до нашого сьогодення. Саме тому фотовиставка поділилася на два блоки: «Молитва за Україну» та «Я – українка».

Ілона Коваленко, запорізький фотограф з багаторічним бездоганно відобразила у своїй роботі ніжність українських дівчат. Як зазначає сама Ілона, вона намагалася передати не лише красу, але й характер сучасних українок. Мета проекту - розкрити індивідуальність кожної красуні, її неповторність і глибину душі, передати те, що бачить фотограф у кожній людині нашої держави – добро, життєлюбство та відкритість. А поєднання традиційних костюмів з привабливістю дівчат 21 сторіччя показує, що український характер та особливості і досі живе у нашій прекрасній молоді.

Але, не дивлячись на живий та радісний характер нашого народу, ми всі зіштовхнулися з трагедією. Війна на Сході нашої держави – страшна подія для життя кожного українця. Але надія, сильніша за всі негаразди, за всі жахи, продовжує жити в думках, в очах, в долонях, які складають люди у молитві за своїх рідних та за Батьківщину.

Саме це талановитий запорізький фотограф Руслан Швець та моделі, - учасниці конкурсу патріотичного спрямування «Я – українка», - передають глядачам фотовиставки. Вони висвітлюють у своєму творчому поєднанні всі емоції, яке викликає жахливе слово «війна». І біль, і сум, і страх, і надія, і любов, і радість від того, що близький до серця захисник нарешті повернувся додому, - все це можна побачити на глянцевій поверхні звичайного знімку, але емоції, що демонструють дівчата, які вперше за своє життя зіткнулися із загальнонаціональної трагедією, виходять за рамки простого паперу. Вони – в житті кожного із нас. І фотограф спонукає нас відчути, що, не дивлячись на жахіття війни, які ми переживаємо, ми не повинні втрачати віру та надію. І молитва, проста молитва за щастя нашої Батьківщини, може дати світло навіть у безпробудній темряві.

У Маріуполі фотовиставка пробуде до 18 листопада. Після цього фотографії вирушать до Авдєєвки, Краматорська та Слав'янська.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей