Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майбутніх медиків привітали Євген Червоненко та… Гіппократ

31 серпня 2007 - 15:04

Цього навчального року виповнюється сорок років з того часу, коли за рішенням Ради міністрів СРСР Запорізький фармацевтичний інститут став інститутом медичним, а нині - Запорізький державний медичний університет. За чотири десятиліття він перетворився на провідний навчальний заклад регіону, випускники якого поповнюють лави медиків не лише нашої області та інших регіонів України, а й понад тридцяти країн світу.

У поточному році до ЗДМУ вступили 1200 абітурієнтів з усіх регіонів України. Цьогорічний вступний сезон для медуніверситету відзначився своїм насправді всеукраїнським характером, повідомив ректор вузу Юрій Колесник. Якщо раніше окрім жителів області серед студентів ЗДМУ можна було зустріти переважно дніпропетровчан, то цього року здобувати медичну освіту до Запоріжжя приїхали також молоді люди з Донецької, Луганської, Тернопільської, Львівської областей. Всього у ЗДМУ зараз навчаються понад 5800 студентів, зокрема, 300 іноземців.

Поздоровити з початком навчального року майбутню зміну українських медиків до ЗДМУ сьогодні завітали голова облдержадміністрації Євген Червоненко, його заступник Микола Фролов, начальник управління охорони здоров'я ОДА Наталія Мотовиця, Запорізький міський голова Євген Карташов, інші поважні гості.

- Я дуже хочу, щоб ваша професія та праця завдяки запровадженню страхової медицини стала високооплачуваною та престижною, як це заведено в усьому світі. Я впевнений, що так буде. Особливо хочу звернутися до тих, хто приїхав на навчання з села: сьогодні ми дали наказ всім головам адміністрацій – „купувати” лікарів, як найдорожчих футболістів. Забезпечувати їх квартирами, забезпечувати всім, - наголосив у своєму виступі Євген Червоненко.

У своєму привітальному слові випускниця ЗДМУ, а зараз, як її жартівливо називають колеги, „міністр охорони здоров'я в Запорізький області” Наталія Мотовиця відзначила, що лікувальним закладам області сьогодні не вистачає 2470 лікарів, зокрема, 654 медиків потребують села регіону. Тож безробіття сьогоднішнім першокурсникам не загрожує.

- Через шість років ми вам усім знайдемо роботу, - пообіцяла Наталія Мотовиця.

Разом з офіційними особами в урочистостях з нагоди Дня знань в ЗДМУ, прийняв участь навіть... Гіппократ, який закликав своїх професійних наступників повною мірою присвятити своє життя шляхетній справі боротьби за здоров'я людини. Актор в образі античного медика передав майбутнім ескулапам символічний смолоскип знань та горобину – старовинний символ честі.

 

Управління інформації так зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств