Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади області шукають оптимальні формати свого об’єднання

24 січня 2017 - 10:54

У процесі децентралізації, який активно триває в області, сільські ради  самі виступають ініціаторами  об’єднання окремих громад. Зокрема, з пропозицією про об’єднання до облдержадміністрації звернулися голова Підгірненської сільської ради Юрій Живиця та Широківської сільської ради Анатолій Соколовський Василівського району.  З цього приводу заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко  провела нараду з керівниками цих сільрад за участю депутата обласної ради Катерини Луценко. Учасники обговорили всі переваги та недоліки саме такого варіанту об’єднання. Зокрема, представникам громад було роз’яснено, що в Перспективному плані Запорізької області, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.09.2015 року, передбачено приєднання Підгірненської, Широківської, Лугівської, Кам’янської та Верхньокриничанської громади до Василівської міської громади з проектною чисельністю такої громади 20121 житель.

Зінаїда Бойко підкреслила, що у разі  запропоновано об’єднання у форматі, не передбаченому Перспективним планом, можуть виникнути ризики. Адже чисельність такої об’єднаної громади,  за розрахунками, не буде перевищувати 2236 жителів, що  значно  менше від рекомендованої мінімальної для об’єднаних громад - 5 тисяч.

За підсумками наради головам громад рекомендовано розглянути можливість  приєднання суміжних сільських рад для забезпечення необхідної мінімальної чисельності, що є принциповою умовою створення спроможної об’єднаної територіальної громади.

Аналогічному питанню було присвячено робочу зустріч заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко  з депутатами Наталівської сільської ради та головою Степнянської сільської ради Запорізького району. Порушені питання стосувалися можливих форматів об’єднання, відповідності їх Перспективному плану та відповідальності уповноважених осіб перед громадою за можливі наслідки об’єднання у разі невідповідності Перспективному плану та рекомендованій чисельності новостворених об’єднаних спроможних громад.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі