Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетна децентралізація вже продемонструвала переваги для об’єднаних територіальних громад

30 січня 2017 - 11:54

У рамках проекту ПУЛЬС відбулося засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування, учасники якого обговорили хід реформи децентралізації та підсумували її перші результати в Запорізькому регіоні.

У заході взяли участь народні депутати України, представники обласної влади та голови місцевих громад Запорізької області. Присутніх привітала заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко. Посадовець також поінформувала про переваги бюджетної децентралізації для громад Запорізької області.

- Це велика подія для всіх наших територій, бо сьогодні вони мають лідерів, які  найближчим часом  будуть їх вести до нових успіхів. У об’єднаних громадах наразі працюють над проектною документацією та розробляють плани щодо відновлення об’єктів соціальної сфери, зокрема  будинків культури, закладів освіти, планують ремонт доріг, водогонів та вуличного освітлення. Передача управлінських та фінансових повноважень на місцевий рівень – це шлях до покращення стану населених пунктів та  їх розвитку, - зазначила  Зінаїда Бойко.

На цей час в області вже створено 24 об’єднані територіальні громади, з них шість - у 2015 та 18 - у 2016 році. Поточний 2017 рік має стати основним етапом об’єднання. 

За результатами засідання було вирішено проводити збори щомісяця, аби контролювати всі процеси та розробляти стратегії  подальшого розвитку об’єднаних територіальних громад. Окрім цього, Запорізька обласна державна адміністрація започаткувала  проведення циклу семінарів для об’єднаних територіальних громад, які  проводитимуться щомісяця протягом усього поточного року та будуть враховувати потреби  уже створених та новостворених громад, а також громад, які будуть утворені.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області