Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі з’явилася вулиця Добровольчих батальйонів

13 березня 2017 - 17:30

Напередодні Дня українського добровольця у Заводському районі Запоріжжя по вул. Добровольчих батальйонів (колишня Союзна), 73 відкрито інформаційну дошку, присвячену запорізьким воїнам добровольчих батальйонів, які віддали життя за свободу України. Серед них - солдати Олександр Дяченко, Олександр Пальгуєв, Міруж Мірошніченко, Сергій Суховій, Володимира Зюзь, Дмитро Мартьянов, Максим Прокуратов, Сергій Бурлака, Даніїл Касьяненко, сержант Руслан Кушов, майор міліції Юрій Дмитрієв.

 Згадати про подвиг наших земляків прийшли рідні та близькі, ветерани АТО, представники обласної та міської влади, школярі.

Заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко наголосив на вирішальному значному внеску перших воїнів-добровольців у збереження миру в регіоні.

- Завдяки мужності та самопожертві тисяч патріотів було зупинено «російську весну» у нашому краї. Активісти Майдану стали на захист найважливіших об’єктів обласного центру, а згодом, не чекаючи наказів та повісток, відправилися на Східний фронт, - зазначив посадовець.

До вітань захисникам приєдналися керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Володимир Подорожко та начальник управління внутрішньої політики міськвиконкому Володимир Головешко.

Про формування 37-го окремого батальйону територіальної оборони розповів згадав учасник АТО, начальник штабу підрозділу в 2014-2016 роках Ілля Лапін. Основу батальйону склали понад 300 активістів запорізької Самооборони. Спогадами про бойовий шлях поділилися «кіборг» В’ячеслав Зайцев та ветеран полку «Азов» Максим Зайченко.

Право відкрити інформаційну дошку надали батькам Даніїла Касьяненка – Костянтину Миколайовичу та Марині Володимирівні, матері Міружа Мірошніченка Олені Шаран та його молодшому брату Тарасу.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Протягом року у рамках відзначення століття Української революції 1917-21 років інформаційні дошки, присвячені нашим героям минулого та сьогодення, з’являться на багатьох вулицях Запоріжжя.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей