Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мусимо пережити «момент істини» в усвідомленні нашої історичної спадщини і досягти рівноважного всепрощення, порозуміння та злагоди заради наших дітей

7 листопада 2007 - 16:22

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко провів спільну зустріч керівництва ОДА з представниками етнічних громадських об'єднань і релігійних громад області, у ході якої обговорювалися нагальні проблеми у сфері міжетнічних та міжрелігійних відносин та шляхи їх подолання.

В обговоренні взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступники голови ОДА Микола Фролов і Роман Дригинич. Також власні пропозиції щодо вжиття скоординованих заходів з упередження виникнення конфліктних ситуацій внесли начальник управління Служби безпеки України в Запорізькій області Сергій Берест, обласний прокурор Валерій Кулаков, заступник начальника УМВС України в Запорізькій області – начальник міліції громадської безпеки Василь Василенко.

- Усіх нас, запоріжців, хоч ми є представниками різних національностей і віросповідань, єднає любов до нашої малої батьківщини, - звернувся Євген Червоненко до присутніх. – І хоч маємо кожен свою історичну правду про минуле власної етнічної спільноти, та, як закликає нас наш Президент, мусимо пережити «момент істини» в усвідомленні нашої історичної спадщини і досягти рівноважного всепрощення, порозуміння та злагоди заради наших дітей.

Учасники заходу підтримали губернатора у його прагненні консолідувати всі сили і спрямувати їх на реалізацію єдиної мети - «закласти своєю працею міцні підвалини подальшого розвитку краю на засадах миру, толерантності та взаєморозуміння». Їх спільне звернення до запорізької громади щодо збереження традицій толерантності у сфері міжнаціональних та релігійних відносин – це результат плідної співпраці, що стане дорожньою картою на шляху розбудови сучасного громадянського суспільства.

За результатами цієї зустрічі також прийнято рішення про створення окремого підрозділу з питань національностей та релігій у структурі ОДА та поставлено низку стратегічно важливих у зазначеній сфері завдань.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 23Kb)
(.doc, 24Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області