Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавча влада не допустить спекуляції

9 листопада 2007 - 14:45

Обговоренню та вжиттю відповідних заходів щодо цінової ситуації на ринку продуктів, зокрема хлібобулочних виробів, була присвячена нарада за участю представників хлібозаводів, торгових мереж, місцевих органів влади, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

Звертаючись до присутніх, Олександр Бережний визнав, що зростанню цін на хліб сприяла низка об'єктивних факторів - збільшення зарплат та інших виплат населенню, нищівна посуха, політична нестабільність. Водночас для нейтралізації несприятливих умов Президентом України, урядом, облдержадміністрацією спільно з обласною радою та місцевими органами влади заздалегідь було вжито відповідні заходи – товарні інтервенції зерна з Держрезерву, Аграрного фонду, укладення відповідних меморандумів з виробниками, прийняття відповідних програм облрадою, зокрема, з компенсації хлібопекарням відсотків по кредитах, видання розпорядження голови облдержадміністрації, яким обмежується максимальна торгова надбавка на продукти харчування, проведення ярмарків сільгосппродукції.

- У результаті такої роботи нам вдалося не допустити ажіотажного попиту на продовольчі товари в роздрібних мережах та на ринках області, - зазначив перший заступник голови ОДА. Та виробники хліба стали застосовувати «не зовсім коректні засоби», додаючи до хліба першого сорту 5% борошна вищого сорту, виводячи таким чином його з переліку продукції з регульованою ціною. Також низка хлібозаводів зняла з виробництва такі соціальні сорти житнього хліба як «Дарницький» та «Таврійський», зазначив посадовець.

Представники хлібозаводів, у свою чергу, наголошували на збитковості низки сортів хлібобулочних виробів, передусім з жита, через високу ціну сировини. Ціна тонни жита – 1850 гривень - співмірна з ціною тонни пшениці, стверджували товаровиробники. Перший заступник голови ОДА запевнив, що обласна виконавча влада й надалі вибудовуватиме свої стосунки з бізнесом на засадах партнерства, при цьому суворо пильнуючи інтереси споживача. Олександр Бережний звернувся до представників торгових мереж, деякі з яких встановили захмарну торгову надбавку – понад 20%, з вимогою обмежити свої апетити.

- Ми зробимо все від нас залежне, у рамках законодавства, щоб забезпечити нормальну ситуацію на ціновому ринку. Спекуляції ми не допустимо, - наголосив Олександр Бережний.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак