Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пам'ятні Знаки жертвам Голодомору з'являться у багатьох населених пунктах області

9 листопада 2007 - 14:55

Відкриваючи засідання, О. Бережний наголосив, що першочерговим завданням є складання списків тих, кого торкнулася ця трагедія. І роботу треба провести, не затягуючи час. Деякі райони вже надали до облдержадміністрації цифри щодо виявлених постраждалих від голодомору осіб: Василівський ( 4921 особа) , Мелітопольський (3837 осіб). У деяких районах громадяни, які постраждали від Голодомору, знаходяться на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення - Василівський (4682 особи), Веселівський, Вільнянський, Гуляйпільський (325 осіб), Запорізький (3913 осіб), Пологівський (3703 особи), Приморський (2852 особи). Неналежним чином проводиться робота щодо формування списків постраждалих від голодомору у Бердянському, Кам'янсько-Дніпровському, Куйбишевському, Михайлівському, Оріхівському, Приазовському, Розівському, Токмацькому, Чернігівському, Якимівському районах.

Як відомо, постраждалими від Голодомору 1932–1933 років вважаються особи, які народилися до 01.01.1934. За даними головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації таких людей в регіоні проживає 122.878. Для подальшої роботи у цьому напрямку запропоновано створити робочі групи та провести відповідне анкетування серед мешканців населених пунктів. А ще варто створити пошукові групи з числа учнівської та студентської молоді, місцевих пошуковців та краєзнавців для проведення роботи по виявленню місць поховань жертв тих подій, встановити на них пам'ятні знаки. Запорізький міськвиконком, як зазначалося на засіданні координаційної ради, вже визначився з місцем розміщення пам'ятника жертвам Голодомору за адресою: вул. Культурна, 101 А ( у сквері поблизу Кафедрального Собору Святої Трійці УПЦ КП) у Комунарському районі обласного центру.

У листопаді в усіх містах і селах області пройдуть заходи на відзначення річниці голодомору. Долучитись до них мають всі, кому небайдужа національна трагедія 1932-1933 років.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі