Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області стартувала друга Школа децентралізації

20 квітня 2017 - 12:56

За підтримки проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ»  в межах проекту «Школа децентралізації у Запорізькій, Луганській та Донецькій областях» за підтримки проекту Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - CBA Project у партнерстві з Запорізькою обласною державною адміністрацією проведено захід «Децентралізація: від ідеї до реалізації». 

Серію тренінгів відкрили керівник проекту «Школа децентралізації у Запорізькій, Луганській, Донецькій областях» Надія Кузьмичова, координатор проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Інна Дударева, заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко та заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Бабанін.

Посадовці зазначили, що досвід наших закордонних партнерів є дуже важливим, адже вони вже пройшли цей шлях і сьогодні мають певні результати та успіхи, якими готові поділитись.

Даний захід передбачав проведення серії тренінгів. Учасники заходу розглянули питання: Децентралізація: процес створення спроможних громад; Правові та фінансові аспекти децентралізації; Проектний менеджмент в об’єднаних територіальних громадах; Соціально-психологічні аспекти децентралізації. 

Серія тренінгів була проведена на базі Розівської районної державної адміністрації Запорізької області для громад Розівського, Гуляйпільського і Більмацького районів, для громад, які знаходяться на шляху до об'єднання.

Крім того, фахівцями «Школи децентралізації» було змістовно роз’яснено правові, фінансові та соціально-психологічні аспекти децентралізації, проведено практикуми-тренінги із присутніми. Під час зустрічі доповідачами було зосереджено їх увагу на перевагах впровадження реформи,  поінформовано про фінансові стимули при об’єднанні, надано практичні поради щодо оформлення документів при ініціюванні об’єднання. Також всіх запрошених на захід було повідомлено про можливості об’єднаних громад отримувати допомогу від донорів, що стане додатковим стимулом прискорити поліпшення соціальної інфраструктури Розівського району. Присутні мали багато питань до обласних гостей – а це говорить про одне: жителі району готові стати на шлях реформи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору