Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будемо жити в мирі і злагоді

19 листопада 2007 - 12:04

У Мелітополі нині проживають представники майже ста національностей. Більшість з них об'єднались у товариства, щоб зберегти самобутність кожного у єдиній сім'ї мелітопольців, не утискаючи при цьому права людей інших національностей.

Нині Україна на шляху створення толерантної держави. Учасники «круглого столу» були єдині в тому, що починати треба з себе, виховувати у собі терпиме ставлення до іншого, поважати людей іншої національності чи віросповідання, їх особистий погляд на речі, навіть, якщо ти маєш іншу думку. Адже ідеологічне протистояння породжує нетерпимість. І відчувається це, часом, у діях підлітків. Щоб цього не допускати, у Мелітополі та районі розроблено туристичний маршрут, пов'язаний з пам'ятками того чи іншого народу, який проживає на даній території. Через національну культуру та звичаї молодь долучається до витоків духовності, до взаємоповаги і розуміння. І не рідко таке знайомство переростає у міжнаціональні шлюби.

Учасники «круглого столу» відвідали дитячий садок № 47, де вже десятий рік діє етномінімузей, експонати для нього збирали самі діти, їхні батьки. З бабусиних скриньок сюди принесено національний одяг, побутові речі. На базі музею проходять уроки національних культур, юні представники яких відвідують дитячий заклад.

У цей день було відкрито також доріжку «Зірка пам'яті» у єврейському національно-культурному центрі. Своєрідну подорож «До рідних витоків» здійснено у центрі грецького та болгарського товариств.

Учасники зібрання з вдячністю говорили про ініціативу управління культури і туризму облдержадміністрації та Мелітопольського міськвиконкому організувати такий захід. І побажали, щоб став він традиційним. Адже і запорізьким чи бердянським національно-культурним товариствам також є що сказати і показати.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей