Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будемо жити в мирі і злагоді

19 листопада 2007 - 12:04

У Мелітополі нині проживають представники майже ста національностей. Більшість з них об'єднались у товариства, щоб зберегти самобутність кожного у єдиній сім'ї мелітопольців, не утискаючи при цьому права людей інших національностей.

Нині Україна на шляху створення толерантної держави. Учасники «круглого столу» були єдині в тому, що починати треба з себе, виховувати у собі терпиме ставлення до іншого, поважати людей іншої національності чи віросповідання, їх особистий погляд на речі, навіть, якщо ти маєш іншу думку. Адже ідеологічне протистояння породжує нетерпимість. І відчувається це, часом, у діях підлітків. Щоб цього не допускати, у Мелітополі та районі розроблено туристичний маршрут, пов'язаний з пам'ятками того чи іншого народу, який проживає на даній території. Через національну культуру та звичаї молодь долучається до витоків духовності, до взаємоповаги і розуміння. І не рідко таке знайомство переростає у міжнаціональні шлюби.

Учасники «круглого столу» відвідали дитячий садок № 47, де вже десятий рік діє етномінімузей, експонати для нього збирали самі діти, їхні батьки. З бабусиних скриньок сюди принесено національний одяг, побутові речі. На базі музею проходять уроки національних культур, юні представники яких відвідують дитячий заклад.

У цей день було відкрито також доріжку «Зірка пам'яті» у єврейському національно-культурному центрі. Своєрідну подорож «До рідних витоків» здійснено у центрі грецького та болгарського товариств.

Учасники зібрання з вдячністю говорили про ініціативу управління культури і туризму облдержадміністрації та Мелітопольського міськвиконкому організувати такий захід. І побажали, щоб став він традиційним. Адже і запорізьким чи бердянським національно-культурним товариствам також є що сказати і показати.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни