Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нетверезий водій – виклик суспільству

12 грудня 2007 - 16:01

Стан безпеки на автошляхах області потребує поліпшення, переконаний перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний, який під час наради суворо попередив несумлінних автоперевізників.

Олександр Бережний з обуренням повідомив, що за вихідні в області було загалом затримано 233 водії, які керували транспортними засобами у нетверезому стані. За даними начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Олега Марголіна, кількість ДТП в області порівняно з минулим роком збільшилася на 24%, а кількість загиблих зросла більше ніж на 30%. Так, у цьому році на автошляхах краю загинула 381 людина. Зокрема, за участю автоперевізників трапилось 12 ДТП, у яких загинуло 15 осіб, були зафіксовані 43 випадки управління автобусами у стані алкогольного сп'яніння.

Такі підприємства не повинні перевозити пасажирів, - це позиція керівництва обласної виконавчої влади. Тому облдержадміністрацією ініційовано розірвання договорів на право перевезення пасажирів з підприємствами, які допустили ДТП зі смертельними випадками та внаслідок управління водіями у нетверезому стані. Тільки головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури ОДА останнім часом було розірвано 17 угод з такими автоперевізниками, повідомив Олег Марголін.

- Нетверезий водій за кермом – це виклик владі регіону, нашій області, всьому суспільству. Будьте певні, що ми дамо гідну відповідь на цей виклик, - попередив автоперевізників Олександр Бережний. - Ми повинні зробити все, щоб жителі Запорізького краю отримували послуги з перевезень на найвищому рівні: з якісним транспортом, кваліфікованими, розумними, ввічливими водіями, які не створюють на дорогах аварійні ситуації.

Робота з підвищення безпеки руху на автошляхах спрямована на реалізацію завдань, поставлених Президентом України Віктором Ющенком в Указі «Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху» від 20 листопада 2007 року, а також на виконання заходів з підвищення безпеки на дорогах, які ініціював голова ОДА Євген Червоненко.

Також Олександр Бережний звернувся до керівництва фірм-перевізників з проханням напередодні дня святого Миколая «відкрити свою душу та серце» для 5 тисяч дітей-сиріт Запорізької області, зробивши все можливе, щоб діти відчули наближення Різдвяних свят.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області