Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У кожної дитини повинна бути родина

13 грудня 2007 - 15:15

Зібрання відкрив заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, зазначивши при цьому, що тема захисту прав та законних інтересів дітей залишається актуальною, оскільки нині при зменшенні загальної кількості дітей збільшується кількість дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Забезпечення соціального захисту цих дітей, їх права на освіту, охорону здоров'я, житло, влаштування до сімейних форм виховання покладається на місцеві органи виконавчої влади та самоврядування. А, як відомо, 2008 рік в Україні оголошено роком національного усиновлення.

З детальним аналізом стану справ щодо забезпечення прав дітей виступила начальник служби у справах дітей Антоніна Заіц.

В області проживає 4589 дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 343 дитини не мають юридично закріпленого статусу. З 2830 дітей, які перебувають під опікою та піклуванням громадян, 526 дітей з різних причин не отримують державної соціальної допомоги. За 9 місяців поточного року посиротіло 514 дітей, хоча органи влади докладають чималих зусиль для сімейного влаштування.

За цей же період 128 дітей усиновлено, з них 71 дитина - громадянами України. В області функціонує 65 прийомних сімей, в яких виховується 98 дітей, та 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає 31 дитина.

Занепокоєння викликає забезпечення захисту житлових та майнових прав дітей. Тому сьогодні в області створюється реєстр житла та майна, що належать дітям – сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та триває робота з проведення капітального ремонту соціального гуртожитку для дітей – сиріт. На ці потреби службі у справах дітей облдержадміністрації з обласного бюджету виділено 881 тисячу гривень.

В обговоренні питань стану захисту прав дітей в області взяли участь представники органів освіти, соціального захисту, охорони здоров'я, прокуратури, кримінальної міліції та заступники голів райдержадміністрацій.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також