Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В ім’я утвердження верховенства права

13 грудня 2007 - 16:36

Голова обласної державної адміністрації Євген Червоненко, його заступники Володимир Кальцев та Валерій Черкаска взяли участь в урочистостях до Дня працівників суду в обласному театрі ім. В.Г. Магара. Голова ОДА привітав служителів Феміди, вручивши кращим з них ювілейні медалі «За розвиток Запорізького краю», цінні подарунки та почесні грамоти облдержадміністрації, а також передав вітання від Президента України Віктора Ющенка.

- 15 років тому Верховною Радою України був прийнятий Закон «Про статус суддів». Цей день невипадково вважається в нашій країні днем становлення незалежності суддівства. Відзначення його на державному рівні є визнанням вашої наполегливої праці щодо захисту конституційних прав та свобод людини, громадянина, - зазначив у своєму вітальному слові Євген Червоненко. - У цей святковий день просив би кожного суддю якомога послідовніше та ефективніше застосовувати надані вам повноваження задля захисту законних інтересів кожного громадянина, в ім'я утвердження верховенства права та віри в нашу країну.

Зростання довіри громадян до суддівської гілки влади яскраво ілюструють дані судової статистики, які засвідчують тенденцію різкого збільшення кількості звернень до суду щодо захисту своїх прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб, зазначив голова ОДА. Так, за даними голови Апеляційного суду Запорізької області Віктора Городовенка, з початку року у провадженні місцевих судів області перебуває 77 тисяч цивільних справ, 4,5 тисячі адміністративних справ, 13 тисяч кримінальних справ (80% з яких закінчено провадженням) та 270 тисяч адміністративних справ та справ з адміністративних правопорушень (93% з яких судами області розглянуто). Судді Апеляційного суду Запорізької області за 11 місяців 2007 року забезпечили розгляд 4 тисяч цивільних справ за апеляційними скаргами та більше 2 тисяч цивільних справ у касаційному порядку, переглянули за апеляціями 1650 кримінальних справ та розглянули 21 справу як суд першої інстанції.

Представників суддівського корпусу області також привітали заступник голови облради Леонід Анісімов, Запорізький міський голова Євген Карташов та інші поважні гості.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак