Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Простої вагонів – результат незлагодженої роботи

13 грудня 2007 - 17:15

В цілому по області середній час користування вагонами на під'їзних коліях промислових підприємств цього року скоротився на 42 хвилини. Проте подібними показниками можуть похвалитись не всі.

За інформацією ДП «Придніпровська залізниця» на ВАТ «Запоріжвогнетрив» кожен вагон в середньому простояв цього року більше трьох діб. І це не найгірший показник. На ВАТ «Дніпроспецсталь» вагони простоюють в середньому 4 доби, а на ВАТ «Укрграфіт» окремі вагони знаходились у використанні до 7 діб.

Запорізьку дирекцію турбують і злочинні посягання на вантажі, що перевозяться ними. Найбільш кримінальними залишаються дільниці Синельникове - Запоріжжя-Ліве, Чаплине – Пологи - Бердянськ. З початку року від локомотивних бригад надійшло 752 повідомлення про втручання сторонніх осіб у рух вантажних поїздів. У лінійні відділення міліції станцій Запоріжжя-1 та Мелітополь направлено 849 актових матеріалів. Втім, карних справ порушено лише 67. Хоча на ці сигнали варто реагувати негайно, бо це не лише втрати матеріальні, а й загроза безпеці руху в цілому, життю та здоров'ю людей.

Учасники наради дійшли висновку, що залізниця має повне право не надавати вантажні вагони тим підприємствам, які ігнорують строки їх використання, а правоохоронні органи повинні розробити конкретні заходи боротьби з тими, хто втручається злочинним шляхом у роботу залізниці.

Олександр Бережний зазначив, що залізниця і підприємства повинні йти шляхом не взаємних претензій, а шукати взаємопорозуміння, чітко дотримуючись букви закону.

Перший заступник глави обласної виконавчої влади нагадав і про те, що чіткої і злагодженої роботи запоріжці чекають від залізничників і під час новорічних свят. У системі пасажироперевезень теж треба шукати порозуміння, щоб задовольнити бажання всіх, хто хоче під час свят скористатись послугами залізничного транспорту.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак