Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота над Стратегією розвитку наближається до завершення

13 грудня 2007 - 17:16

Відбулося чергове засідання робочої групи щодо забезпечення розробки проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року.

Учасникам робочої групи був презентований попередній варіант скороченої версії Стратегії, на двадцяти сторінках якої викладено бачення майбутнього Запорізької області, розглянуто потенціал регіону, визначено пріоритети його розвитку до 2015 року, а також операційні цілі та основні дії, спрямовані на їх реалізацію. Перед найближчою сесією обласної ради скорочений та повний текст Стратегії буде презентовано депутатам, які зможуть внести пропозиції та зауваження до документу. З метою додаткового залучення до обговорення громадськості текст розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації, повідомила начальник головного управління економіки ОДА Елла Слепян. Планується, що після завершення доопрацювання тексту Стратегії, вона буде затверджена обласною радою.

Серед останніх змін у тексті Стратегії – внесення їх до частини «Операційні цілі та основні дії з підвищення екологічної безпеки» розділу «Захист території області і населених пунктів від підтоплення». Передбачається, що ця ціль буде досягнута завдяки підвищенню ефективності і безпечності використання надр та інших природних ресурсів, удосконаленню системи протиповеневого захисту, будівництву та реконструкції захисних споруд, створенню опорної мережі свердловин для спостереження за рівнем ґрунтових вод, а також впровадженню комплексу інших заходів відповідно до Програми ліквідації наслідків підтоплення в містах і селищах Запорізької області.

Механізми реалізації Стратегії передбачають, зокрема, укладання Угоди щодо регіонального розвитку між Кабінетом Міністрів та обласною радою.

Нагадаємо, що згідно підписаного 25 квітня 2006 року у м. Торонто Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством економіки України, Канадським інститутом урбаністики, Закарпатської та Запорізькою облдержадміністраціями ініційовано проект «Україна-Канада: регіональне врядування та розвиток». Його мета – розробка сучасної дієвої моделі реалізації ефективної державної регіональної політики. Запорізька область стала пілотною щодо розробки Стратегічного плану розвитку регіону з урахуванням світового досвіду залучення громадськості.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.