Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги мешканців Приморського та Приазовського районів Запорізької області та ЗМІ!

28 липня 2017 - 08:40

1, 2 та 3 серпня 2017 року відбудуться громадські слухання в с. Борисівка, м. Приморськ та Ботієвській об'єднаній громаді з приводу реалізації проекту будівництва Приморської вітроелектростанції. В заходах приймуть участь представники регіональних органів влади, інвестора, Української вітроенергетичної асоціації, місцевих громад та експерти. Мета слухань – представити на розгляд громадськості всі відомості про будівництво нової вітроелектростанції, включаючи проведену експертизу з оцінки впливу проекту на навколишнє природне та соціальне середовище.

Приморська вітроелектростанція – це другий проект компанії ДТЕК ВДЕ в Запорізькій області. З 2012 року в регіоні працюють 65 вітротурбін Ботієвської ВЕС. За п'ять років станція згенерувала 2,5 млрд КВт/год зеленої електроенергії. Завдяки роботі Ботієвської ВЕС викиди СО2 в атмосферу були знижені майже на 2,7 млн т. Соціальні інвестиції компанії в розвиток Приазовського району склали більше 7 млн грн.

Будівництво Приморської вітроелектростанції потужністю 200 МВт компанія планує розпочати вже в 2017 році і закінчити до 2020 року. Територіально вітроелектростанція буде розміщена поблизу м. Приморськ, Борисівської сільської ради та Ботієвської ОГ. На ВЕС планується встановити 52 вітрових турбіни виробництва компанії General Electric. Інвестиції в проект складуть приблизно 300 млн євро. Споруда Приморської ВЕС дозволить створити 50 робочих місць на самій станції, а також ще близько сотні на будівництві об'єкта в 2017-19 рр.

Громадські слухання відбудуться в приміщенні Борисівської сільської ради 1 серпня о 15:00, в БК культури м. Приморськ 2 серпня о 15:00, в БК культури с. Ботієво 3 серпня о 10:00.

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни