Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місцеві бюджети необхідно прийняти до кінця січня

11 січня 2008 - 15:42

Місцеві бюджети у 2007 році виконано усіма адміністративними територіями регіону. Такого результату досягнуто вперше за кілька останніх років. Олександр Бережний зазначив, що керівництво облдержадміністрації триматиме на особливому контролі процес формування і затвердження, а також подальше виконання бюджетів з тим, щоб минулорічну позитивну тенденцію зберегти і у поточному році. Тому начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Медвідь ознайомив учасників селекторної наради з особливостями цьогорічних Державного і місцевих бюджетів на 2008 (доповідь додається).

Начальник обласного головного управління земельних ресурсів Дмитро Бабміндра зосередив увагу на новаціях в Законі України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» щодо земельних питань. Одна з них стосується права оренди, яке відтепер здійснюватиметься лише через аукціон. Відтак конкурсів більше не буде.

Крім бюджетних питань також йшлося про стан реалізації ряду соціально важливих завдань, які випливають із останніх рішень Кабінету міністрів України.

Начальник філії Запорізького обласного управління ВАТ «Державний ощадний банк України» Олександр Щадних запевнив, що виплату боргів вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР в гривнах розпочато, як і обіцяв Уряд України. Також він звернувся до керівників місцевих органів влади з проханням посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення. Насамперед слід переконати громадян, що робота з повернення заощаджень - безстрокова і тому не варто влаштовувати черги біля банків, ускладнюючи їх діяльність.

Крім цього начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов та начальник головного управління ПФУ у Запорізькій області Анатолій Казачук наголосили на необхідності поліпшити роз'яснювальну роботу серед населення і з питань отримання підвищених пенсій та пільг. Посадовці зазначили, що проблем з виплатою пенсій - немає. Просто потрібен певний час для перерахунку їх розмірів.

Також під час наради начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Олег Марголін доповів про хід опалювального сезону в області. Він зазначив, що всі роботи ведуться згідно графіку.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 76Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць