Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конкурс імені Яцика знову збирає юних знавців рідної мови

18 січня 2008 - 12:35

Метою проведення конкурсу є сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської та студентської молоді, виховання шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу.

Відкриття загальнонаціонального етапу конкурсу відбудеться 26 січня о 10 годині у Запорізькому колегіумі „Елінт” Ленінського району (вул. М. Чуйкова, 29-б; їхати маршрутними таксі № 81, № 84 на Бородинський мікрорайон до зупинки „Школа”).

До участі у конкурсі запрошено 49 переможців обласного етапу конкурсу, серед яких 7 студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації (Запорізькі національний університет, державна інженерна академія, юридичний інститут і класичний приватний університет, Бердянський та Мелітопольський державні педагогічні університети, Азовський регіональний інститут управління), 9 студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (Запорізькі авіаційний коледж, педагогічний коледж і музичне училище ім. П. Майбороди, Бердянський медичний коледж, Мелітопольські державний промислово-економічний технікум і коледж ТДАТУ), 6 учнів професійно-технічних навчальних закладів (Запорізькі професійний ліцей залізничного транспорту і вище професійне училище № 23, Бердянські ліцеї машинобудівний професійний і професійний будівельний, Мелітопольський торгово-професійний ліцей і Михайлівське вище професійне училище № 52), 27 учнів загальноосвітніх навчальних закладів (Комунарський, Ленінський, Орджонікідзевський, Шевченківський райони, ліцей „Логос” м. Запоріжжя, школа-інтернат № 5, міста: Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Токмак і 7 сільських районів: Бердянський, Вільнянський, Гуляйпільський, Куйбишевський, Михайлівський, Оріхівський, Пологівський, Чернігівський).

У ході конкурсу учасники виконають письмові та усні завдання. Їхні роботи будуть направлені до Києва, де буде встановлено переможців загальнонаціонального етапу.

Урочисте закриття конкурсу відбудеться 26.01.2008 о 14 годині, де переможці обласного етапу конкурсу будуть нагороджені цінними подарунками і грамотами.

Додаткова інформація. Петро Яцик – канадський меценат українського походження (1921-2001), який надавав кошти на будівництво українських шкіл та церков у Бразилії. За його фінансової підтримки вийшло у світ чимало книг з історії та культури України, у тому числі, масштабний науковий проект - переклад і видання англійською мовою фундаментальної „Історії України-Руси” Михайла Грушевського, що є для англомовного світу своєрідним вікном в Україну. Конкурс з української мови став останнім проектом Петра Яцика.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів