Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожна дитина повинна мати родину

21 січня 2008 - 15:12

Саме тому одним з пріоритетних напрямків діяльності служби у справах дітей обласної державної адміністрації на 2008 рік є зосередження зусиль на популяризації та збільшенні кількості національних усиновлювачів для створення сімейного оточення дітям, які його позбавлені .

Виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Валерій Черкаска видав розпорядження „ Про проведення в Запорізькій області у 2008 році Року підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, яким затверджено план заходів з підготовки та проведення в області Року національного усиновлення.

Планується запровадити у програмах телебачення і радіомовлення нові цикли та рубрики для широкого висвітлення заходів з проведення в області Року підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей цієї категорії. Продовжуватиметься робота щодо подальшого розвитку сімейних форм виховання: усиновлення, опіки та піклування, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Нині в області налічується 66 прийомних сімей, у яких виховуються 99 дітей, та 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає 31 дитина. Протягом 2007 року 106 дітей-сиріт було усиновлено громадянами України.

Протягом року теж заплановані зустрічі посадовців з потенційними кандидатами в усиновлювачі і опікуни з метою надання консультативної допомоги у питаннях адаптаційного періоду дитини в сім'ї, вшанування прийомних батьків, батьків-вихователів.

З метою вирішення нагальних потреб опікунів та піклувальників передбачено зустрічі місцевих органів виконавчої влади з їхніми сім'ями.

Для вирішення житлових проблем планується створити реєстр житла та для забезпечення тимчасового житла дітям-сиротам - завершити реконструкцію будівлі соціального гуртожитку для дітей-сиріт.

На ці потреби в обласному бюджеті передбачено 1 млн. 625 тис. гривень.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни