Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожна дитина повинна мати родину

21 січня 2008 - 15:12

Саме тому одним з пріоритетних напрямків діяльності служби у справах дітей обласної державної адміністрації на 2008 рік є зосередження зусиль на популяризації та збільшенні кількості національних усиновлювачів для створення сімейного оточення дітям, які його позбавлені .

Виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Валерій Черкаска видав розпорядження „ Про проведення в Запорізькій області у 2008 році Року підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, яким затверджено план заходів з підготовки та проведення в області Року національного усиновлення.

Планується запровадити у програмах телебачення і радіомовлення нові цикли та рубрики для широкого висвітлення заходів з проведення в області Року підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей цієї категорії. Продовжуватиметься робота щодо подальшого розвитку сімейних форм виховання: усиновлення, опіки та піклування, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Нині в області налічується 66 прийомних сімей, у яких виховуються 99 дітей, та 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає 31 дитина. Протягом 2007 року 106 дітей-сиріт було усиновлено громадянами України.

Протягом року теж заплановані зустрічі посадовців з потенційними кандидатами в усиновлювачі і опікуни з метою надання консультативної допомоги у питаннях адаптаційного періоду дитини в сім'ї, вшанування прийомних батьків, батьків-вихователів.

З метою вирішення нагальних потреб опікунів та піклувальників передбачено зустрічі місцевих органів виконавчої влади з їхніми сім'ями.

Для вирішення житлових проблем планується створити реєстр житла та для забезпечення тимчасового житла дітям-сиротам - завершити реконструкцію будівлі соціального гуртожитку для дітей-сиріт.

На ці потреби в обласному бюджеті передбачено 1 млн. 625 тис. гривень.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни